News

280

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) și-a ales noua conducere

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În cadrul primei ședințe din noul mandat, Comitetul Director al Consiliului Investitorilor Străini (FIC) a reales echipa de conducere a organizației rămânând consecvenți cu aceeași viziune pentru dezvoltarea economică durabilă.

Cristian Secoșan, General Director Delgaz Grid România, continuă un nou mandat în funcția de președinte al FIC, împreună cu vicepreședinții Ramona Jurubiță, Country Managing Partner KPMG România și Eric Stab, Chairman & CEO ENGIE Romania și Managing Director Europe & AMEA, Global Networks, ENGIE, precum și Daniel Anghel, Tax and Legal Services Leader PwC România, membru PwC Global Indirect Taxes Board, în calitate de trezorier.

În noul mandat, Comitetul Director al FIC va continua să promoveze rolul investițiilor și al politicilor durabile ca bază a creșterii economice, direcții vitale pentru construirea unui viitor prosper pentru economie și societate.

Fundamentul evoluției rămâne bazat pe predictibilitatea, stabilitatea, claritatea și transparența cadrului legislativ, în special în contextul actual dificil generat de crizele din domeniul energiei, războiului din Ucraina și de inflație.

„În primul rând, doresc să le mulțumesc colegilor pentru încrederea de a continua împreună promovarea viziunii și proiectelor FIC. Marcăm încheierea unui mandat dificil cu numeroase provocări la nivel național și internațional, dar putem puncta și numeroase reușite, așa cum a fost organizarea Forumului pentru investiții în parteneriat cu Guvernul României, prin care am deschis dialogul direct între investitori și autorități.

Totodată, anul acesta lansăm ediția actualizată a proiectului Va Urma care propune un model prin care economia poate crește de încă 4,5 ori în următoarele două decenii. Având în vedere provocările bugetare, ediția Va Urma din anul acesta subliniază avantajele multiple ale îmbinării investițiilor private și publice împreună cu măsuri care au ca scop:

stimularea digitalizării și inovării; îmbunătățirea capacității instituționale și companiilor de stat; protejarea capitalului uman prin facilitarea accesului la locuri de muncă, educație și sănătate; și transformarea mixtului energetic în direcțiile stabilite prin Green Deal la nivel european și dezvoltarea infrastructurii energetice.

De asemenea, împreună cu colegii din Comitetul Director urmărim atent evoluțiile din domeniul legislativ, în special cel fiscal. Reiterăm pe această cale nevoia de consultare cu mediul de afaceri pentru orice modificări ce pot afecta cadrul economic și importanța deciziilor fundamentate prin studii și analize pentru a putea alege cele mai eficiente măsuri care să asigure dezvoltarea economică și nu descurajarea sectoarelor cheie care contribuie semnificativ la bugetul de stat.

FIC rămâne la dispoziția autorităților pentru consultări și dialog pe toate temele strategice pentru mediul economic, cu același angajament de a recomanda măsuri echilibrate, aliniate cu principiile europene și care să aibă ca rezultat final creșterea economică și bunăstarea cetățenilor.” a declarat Cristian Secoșan, președintele FIC.

FIC va continua să abordeze teme strategice pentru economia românească și să ofere recomandări pentru măsuri pe termen mediu și lung aliniate la bunele practice europene, dar în același timp este pregătit să formuleze documente de poziții bazate pe competențele și cunoștințele practice ale experților din

companiile membre și să reacționeze în mod agil la provocările curente. Comitetul Director al FIC menține pe agenda de lucru temele fundamentele pentru dezvoltarea României:

atragerea de investiții, stabilitatea și predictibilitatea regimului fiscal, consolidarea rezilienței sectorului energetic, implementarea măsurilor sustenabile în planurile de afaceri, protejarea mediului înconjurător, asigurarea bunăstării și sănătății populației, dezvoltarea tehnologică și implementarea proceselor digitale.

Folosim acest prilej pentru a sublinia încă o dată deschiderea companiilor membre FIC de a contribui la un dialog constructiv cu autoritățile pentru a identifica cele mai potrivite soluții care să asigure dezvoltarea economică durabilă, într-un mod transparent și predictibil.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2