Technologies

259

Danone infirmă orice intenție de vânzare a activelor sau a unor părți din active

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(PARIS, Reuters) Ca urmare a exprimării de către Lactalis a intenției de a cumpăra acțiunile Danone, integral sau parțial, noul director executiv al Danone (DANO.PA) a declarat că grupul alimentar francez nu intenționează să vândă niciuna dintre cele trei afaceri ale sale, mai ales după ce valoarea acțiunilor sale a crescut.

CEO-ul Antoine de Saint-Affrique a declarat luna trecută că nu este „nimic în neregulă” cu afacerile Danone, în niciuna dintre diviziile sale: lactate și produse pe bază de plante, formule pentru sugari și apă îmbuteliată o opinie pe care a reiterat-o la adunarea anuală a acționarilor.

"Portofoliul nostru de categorii este în creștere, deoarece este în conformitate cu așteptările consumatorilor. Nu avem niciun plan să ne despărțim de ei, indiferent de ceea ce spun zvonurile", a spus Saint-Affrique, în contradicție, însă, față de unele declarații anterioare cel puțin ambigue, consemnate de Bloomberg.

Saint-Affrique a mai spus că soluția pentru stimularea creșterii vânzărilor a fost îmbunătățirea managementului, investiția în mărci valoroase și inovare și eliminarea activelor neperformante.

Saint-Affrique, prezent la cârma grupului din septembrie, l-a înlocuit pe fostul șef Danone, Emmanuel Faber, care a fost demis brusc din funcția de președinte și CEO în martie 2021, în urma unor ciocniri cu unii membri ai consiliului de administrație din cauza strategiei și a solicitărilor din fondurile activiștilor să-și dea demisia.

Pe de altă parte, surse din piață afirmă că declarațiile oficialilor Lactalis privind interesul acestei companii rivale de a cumpăra acțiuni Danone nu au fost altceva decât o diversiune menită să abată atenția de la procesul în care Lactalis este acuzată de fraudă și înșelăciune, de către compania Serval, care o acuză că i-a furnizat ingrediente falsificate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2