Technologies

231

Echipamente de stocare a laptelui și zerului și mașini de porționat brânzeturi

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Din multitudinea de utilaje și echipamente pe care industria specifică le pune la dispoziția producătorilor de lactate, în ediția de față a revistei noastre vă propunem, strict cu titlu informativ, câteva echipamente de porționat brânzeturi, dar și de producție a smântânii și a laptelui praf.

Mașină La Comtoise, de tăiat brânzeturi cu laser

Mașina este concepută pentru tăierea brânzeturilor tari (Comté, Beaufort, Parmezan, Cantal etc. Vă permite să faceți o tăietură curată, perfect curată și foarte precisă. Poate fi folosită ca vitrină care va limita manipularea multiplă a produsului.

Funcționalitatea sa va evita afecțiunile musculo-scheletice la nivelul coatelor și umerilor adesea asociate cu tăierea bucăților mari cu cuțite manuale. Poate fi utilizat un afișaj care va facilita manipularea produsului.

Date tehnice:

-Masina este montata pe role din Ø100 inox.

-Funcționare hidraulică.

-Încărcare: placă turnantă de 750 mm, detașabilă și foarte ușor de curățat.

(Sursa: dadaux.com)

Mașină de porționare cu ultrasunete

Mașina este adaptată la tăierea cu ultrasunete a blocurilor de brânzeturi în felie sau în blocuri mai mici în sectoarele lactate, dar în brutării, coacere, cofetării, produse din carne de porc, etc. Combinată cu un sistem de cântărire și un sistem de modelare a formei produsului, mașina este adaptată la tăierea cu greutate fixă.

Echipată cu un cap de tăiere, mașina poate obține cadențe de până la 120 de tăieri pe minut. Pentru această mașină de porționare, SELVEX a lucrat la proiectarea echipamentelor, pentru a atinge cele mai bune standarde ale industriei, precum și prin tehnologia sa (unitate cu ultrasunete, motoare fără perii, celule laser de măsurare, modem de asistență la distanță), și prin respectarea regulilor de igienă, curățenia sa, ergonomia sa și siguranța operatorilor.

Tehnologia cu ultrasunete:

Tăierea cu ultrasunete se face datorită unei lame specifice numită ”sonotrode”, care vibrează la o frecvență situată între 20 și 30 kHz. Această frecvență vibratorie este realizată cu ajutorul unui generator de ultrasunete. În consecință, sonotrode acționează ca un cuțit condus de o mișcare alternativă reprodusă de 20.000 de ori pe secundă. Aceasta duce la o scădere substanțială a efortului de tăiere și la o blocare foarte slabă a lamei. Prin urmare, această tehnologie este potrivită în special pentru tăierea produselor fragile.

Mașina de porționat SELVEX

Mașina de împărțit SELVEX cu tavă, este un echipament dezvoltat pentru tăierea cu ultrasunete a brânzei rotunde în părți unghiulare. Echipată cu 1 sau 2 capete de tăiere, mașina de împărțit poate realiza până la 80 de cicluri pe minut (conform produsului). Se pot realiza mai multe tipuri de tăiere:

-Tăierea cu greutatea fixă: determinată prin cântărire și/sau stâlp de modelare (viziune 3D sau radiografie). Taierea cu greutate fixă respectă norma europeană TU1 / TU2.

-Tăiere cu greutate variabilă: care respectă o tăiere a colțului definit.

-Tăierea cu o greutate variabilă calculată, prin definirea unei greutăți cu distribuția căderii posibile pe toate porțiunile, respectând norma europeană TU1 / TU2

(Sursa: ixapack.com)

Tanc  multicompartimentat

Tancurile milticompartimentate sunt concepute pentru a răspunde variațiilor extreme de temperatură în compartimentele adiacente, având o izolație ridicată.

Caracteristici:

•Construcție din oțel inoxidabil tip 304, cu suprafețe interioare și exterioare lustruite, pentru igienizare și ușurință în curățare

• Unități cu până la patru compartimente disponibile

•Compartimentele izolate adiacente pot fi utilizate cu variații extreme de temperatură, fără transfer de căldură apreciabil

• Ecranele de agitare din oțel inoxidabil împiedică pătrunderea contaminanților în rezervor

• Izolație rigidă pe fiecare parte a fiecărui compartiment

• Tehnologie CIP pentru curățare rapidă și ușoară

• Suprafață de transfer termic Mueller Temp-Plate, concepută pentru utilizarea cu o varietate de medii de răcire și încălzire, disponibile pe toate compartimentele din fiecare rezervor

• Tijă de calibrare, pentru a măsura conținutul fiecărui compartiment

Rezervor de cristalizare a zerului

Rezervoarele de cristalizare ajută la transformarea zerului în produse și profituri utile aplicațiilor ulterioare. Cristalizatorul este conceput pentru a oferi o eficiență maximă în răcire și agitare continuă, cele două cerințe pentru o cristalizare eficientă.

Caracteristici:

• Căptușeală interioară din oțel inoxidabil tip 304, finisată 3-A pentru salubritate și ușurință de curățare (normă 32 Ra)

• Carcasă exterioară din oțel inoxidabil 304

• Modelele exterioare au fie o carcasă exterioară din oțel carbon vopsită, fie o arie de oțel inoxidabil care se deschide în zona de procesare

• Modelele exterioare: fund conic sau plat

• Agitator greu, vertical, lateral și la bază

• Eficiență optimă de răcire pentru o cristalizare adecvată

• Ușă de mansardă cu izolație și supapă de prelevare

• Termometru de înregistrare

• Dispozitivul de pulverizare CIP și liniile de aerisire separate pentru curățare asigură o curățare temeinică și o protecție în vid, o ușă de aerisire și un ansamblu în condiții de siguranță. (Sursa: www.paulmueller.com)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2