153
Ambalajul biodegradabil este definit ca o formă de ambalaj care se poate dezintegra și descompune în mod natural, după cumîl definește compania de cercetare de piață Prophecy Market Insight în ultima sa analiză.
Materialele organice sunt pe primul loc
Hârtia, cartonul, bambusul, țesătura organică, amidonul de porumb, hârtie absorbantă fără acid, plasticul solubil în apă sunt câteva tipuri de ambalaje biodegradabile.
Ambalajele biodegradabile ajută la minimizarea efectelor nocive asupra mediului și la reducerea consumului de energie în timpul producției. Plasticul PLA (acid poliactic) sau „plasticul de porumb” este un exemplu de ambalaj biodegradabil care este material pe bază de plante derivat din trestie de zahăr și amidon de porumb care este biodegradabil și compostabil.
Ambalajele din celuloză sunt utilizate în principal în industria alimentară datorită proprietăților sale rezistente la umiditate. Este fabricat din surse naturale precum lemn, cânepă și bumbac.
Ambalajele biodegradabile oferă beneficii precum ajută la reducerea amprentei de carbon, nu conține materiale plastice dăunătoare, mai bune pentru mediu, convenabile pentru eliminare, versatile și durabile. Gelatina, celuloza, amidon, acid polilactic si chitosan.
Rezistența la rupere, rezistența la tracțiune, solubilitatea, degradabilitatea și permeabilitatea sunt proprietăți care definesc selecția și utilizarea materialelor de ambalare a alimentelor.
Ambalajele biodegradabile nu necesită un mediu specific pentru defalcare. Produsele biodegradabile au capacitatea de a reveni la componentele sale naturale chiar și în gropile de gunoi. Ambalajele biodegradabile sunt mai bune decât plasticul.
Bioplasticul nu conține bisfenol A (BPA), care este un disruptor hormonal găsit în materialele plastice tradiționale. Bioplasticele sunt mai puțin toxice. PLA (acid polilactic) și PHA (polihidroxialcanoați) sunt materiale plastice biodegradabile.
Hârtia, cartonul, amidonul de porumb, bambusul, țesăturile organice, hârtie absorbantă fără acid, plasticul solubil în apă sunt tipuri de ambalaje biodegradabile. Creșterea cererii pentru ambalaje ecologice și creșterea în industriile alimentare au avut un impact pozitiv asupra creșterii pieței de ambalaje biodegradabile.
Valori:
Valoarea de piață a ambalajelor biodegradabile (2024:) 100,9 miliarde USD
Valoarea estimată a pieței de ambalaje biodegradabile (2034): 294 miliarde USD
Piața ambalajelor biodegradabile CAGR (2024 – 2034): 12,50%
Factori și restricții ale pieței de ambalaje biodegradabile
Creșterea cererii pentru materiale de ambalare ecologice, creșterea în industriile alimentare și rata de urbanizare este unul dintre factorii principali pentru creșterea pieței ambalajelor biodegradabile. Urbanizarea a dat naștere în educație, ocuparea forței de muncă, conștientizarea socială, conștientizarea mediului.
Conștientizarea oamenilor cu privire la sănătate și mediu a dat naștere utilizării materialelor de ambalare ecologice. Pe măsură ce industriile alimentare sunt în creștere, cererea pentru ambalaje ecologice este în creștere, deoarece ajută la reducerea deșeurilor în industria alimentară, la reducerea utilizării materialelor plastice etc.
Materialul biodegradabil ajută la reducerea poluării care echilibrează mediul. Urbanizarea a schimbat gândurile și comportamentul consumatorilor datorită educației și conștientizării cu privire la sănătate și protecția mediului.
Materialele de ambalare biodegradabile sunt ecologice, fără substanțe chimice dăunătoare, produc mai puține deșeuri, folosesc mai puțină energie în timpul producției, produc mai puține emisii, se pot descompune rapid, ceea ce a devenit factorul major în creșterea cererii de material de ambalare ecologic, care a sporit creșterea Piața ambalajelor biodegradabile.
Ambalajele ecologice sunt versatile și pot fi reutilizate. Ambalajul ecologic ajută la reducerea cantității de plastic folosit. Consumatorii sunt atenți la sănătatea lor și cererea pentru produse alimentare sigure și igienice este în creștere.
De exemplu, în 2022, creșterea industriilor alimentare și a aproximativ 48% consumator de material de ambalare în India a devenit factorul major de creștere a industriilor indiene de ambalare a alimentelor.
Reacții
Cu toate acestea, anumite tipuri de materiale plastice biodegradabile pot elibera substanțe chimice nocive, iar substanțele nocive precum metanul și metalele pot împiedica creșterea pieței.
Nevoia de compostoare costisitoare, procesoare industriale, nevoia de disponibilitate a echipamentelor, nu poate fi înlocuită complet, iar unele dezavantaje, cum ar fi capacitatea hidrofilă mare, proprietăți mecanice scăzute în condiții de mediu umed și costuri ridicate pot împiedica oarecum creșterea pieței de ambalaje biodegradabile.
Segmentări ale pieței
Dimensiunea și cota de piață a ambalajelor biodegradabile sunt segmentate în funcție de tip, format de ambalare, aplicație și regiune.
Pe baza tipului de piață a ambalajelor biodegradabile este segmentată în hârtie și carton, plastic, bagas și altele. Plasticul a dominat piața țintă, deoarece plasticul permite companiilor transportul de mărfuri și materiale la distanțe lungi în orice condiții de mediu.
Pe baza formatului de ambalare, piața ambalajelor biodegradabile este segmentată în cutii, sticle, borcane, pungi, tăvi și pungi, ambalaje și etichete și altele. Sticlele au dominat creșterea pieței țintă datorită utilizării și aplicării pe scară largă în băuturi.
Piața de ambalaje biodegradabile este segmentată în asistență medicală, alimente și băuturi, îngrijire personală și altele. Produsele alimentare și băuturile au dominat piața țintă datorită creșterii industriilor alimentare și a cererii în creștere pentru ambalaje ecologice, care păstrează siguranța și igiena alimentelor. (Foto: Freepik)