Technologies

236

Fermierii productori de lapte, ”demonizați” de Industria înghețatei

autor

MeetMilk.ro

distribuie

De la protejarea fermierilor proprietari de ferme de lapte, „demonizați” în repetate rânduri, până la ingrediente fermentate cu precizie și arome exotice, trei fondatori de companii de înghețată discută despre cele mai recente inovații și tendințe din industrie.

Un produs din categoria ”răsfăț”

Găzduit de Food Ingredients Europe, panelul a fost format pe Niclas Luthman de la marca de înghețată fără zahăr N!ck’s; Damien Kennedy de la firma de înghețată fără zahăr Wheyhey și Harry Thuillier, co-fondator al companiei de înghețată cu conținut scăzut de calorii, Oppo Brothers.

În timp ce toate cele trei mărci se poziționează în segmentul „mai bine pentru tine”, fondatorii lor au fost de acord că înghețata rămâne „în primul rând o răsfăț” – și marketing-o ca orice, dar nu ascunde capcane.

„Consumatorii nu vor să vadă prea multe ingrediente pe care nu le recunosc”, a spus Thuillier. „În trecut, am încercat să punem o mulțime de super-alimente diferite, dar dacă le pui pe partea din față a ambalajului, poate fi confuz pentru consumatori.”

Luthman a adăugat: „Nu mănânci înghețată pentru că vei deveni mai puternic, o mănânci pentru că vrei să te bucuri de moment. Ceea ce cer oamenii sunt prăjiturile clasice și smântână, arome de brownie de ciocolată. Să le facem [acestea] cât mai sănătoase putem.”

Kennedy, a cărei firmă a început să comercializeze înghețată bogată în proteine ​​pentru consumatorul conștient de sănătate, a spus:

„Când ne-am lansat, planul nostru a fost că am vrut să obținem 20 de grame de izolat proteic din zer în vase de 100 g și să-l vindem la fiecare sală de sport. guru în ţară. Realitatea este că oamenii nu vor înghețată după ce au mers la sală, ceea ce a fost o lecție de învățare foarte devreme pentru noi. De atunci, ne-am schimbat mesajele și ne-am concentrat pe fără zahăr.”

De la arome exotice la cele favorite

În mod similar, aromele exotice – în ciuda faptului că sunt în tendințe conform cercetărilor de piață – nu ademenesc întotdeauna consumatorii de masă. „Ca producător, trebuie să lupți două războaie – unul este să ai un produs bun, celălalt este ca oamenii să vrea să-l ia de la raft”, a spus Luthman. „Am avut o aromă de chilli mango în această vară, dar oamenii nu erau chiar convinși.

„Deci, singurele lucruri cu care ai putea merge puțin cu banane sunt aromele de sezon – avem acum un vârtej de dovleac în Walmart. Este la fel de aventuros, din păcate.”

Thuillier a fost de acord că producătorii trebuie să păstreze un echilibru fin între noutate și familiaritate. „Trebuie să decizi cum vrei să fii diferit cu marca ta și ce ar trebui să rămână același”, a spus el. „Facem o mulțime de analize comparative pentru a ne asigura că consumatorii nu pot face diferența dintre noi și Häagen-Dazs – nu ne place să lansăm un produs decât dacă are paritate.”

Kennedy a spus: „Consumatorii nu sunt atât de aventuroși pe cât ne-am dori să credem că sunt. Ei au favoriții lor fermi. Nu ne putem permite să cheltuim mulți bani pe o aromă care nu se mișcă de pe raft.”

Specificurile regionale sunt și ele în joc aici, așa cum a explicat Luthman: „Când te sături de prăjituri și smântână, s-ar putea să vrei ceva cu cardamom. Cu excepția că americanilor nu le place cardamomul și este la fel și cu alunele, chiar dacă le place Nutella. Așa că pot face înghețată de alune pentru mine, dar nu o pot vinde în SUA.”

Schimbul vegan

Potrivit Allied Market Research, categoria de înghețată vegană este programată să crească cu un CAGR de 13,7% pentru a ajunge la 805,3 milioane USD până în 2027. Dar cei trei fondatori ai companiilor de înghețată au subliniat că rămân bariere în calea unei comercializări și mai largi, inclusiv în jurul cercetării și dezvoltării. și marketing.

„Această piață a durat mult mai mult decât ne așteptam”, a observat Thuillier, adăugând că înghețata vegană „nu se vinde atât de bine”. „Este greu să păstrezi listele când știi că ai putea obține atât de multe vânzări cu o versiune de prăjituri și smântână. Este un echilibru greu să luați o decizie comercială.”

Aprofundând în procesul de cercetare și dezvoltare al lui N!ck, Luthman a explicat experiența sa de a încorpora ingrediente vegane în înghețată.

„Toate proteinele ar trebui să fie fără aromă, neutre sau ușor de nucă, dar nu am găsit niciodată altele vegane cu care să putem face înghețată decât dacă sunt foarte, foarte scumpe”, a spus el, adăugând că inovația continuă este esențială. pentru a obține rezultatele corecte.

Sustenabilitate: Jucătorii mari trebuie să conducă

Toți cei trei fondatori de companii au fost de acord că, deși existau anumite măsuri de atenuare pe care toți le-ar putea lua pentru a îmbunătăți sustenabilitatea, în practică, schimbările mari ale pieței sunt dictate de jucătorii mari. Kennedy a spus:

„Dacă m-aș duce la partenerul nostru de ambalare și i-aș spune că vreau x, y, z, aș fi râs afară din cameră. Unilever, Nestlé, General Mills vor putea dicta această modificare a ambalajului în timp; afaceri ca a noastră nu vor.

„Desigur, consumatorii sunt implicați... și vor să știe că tu... faci o schimbare, dar și consumatorul trebuie să fie pălmuit în față cu realitatea schimbărilor climatice înainte ca acestea să se întâmple.”

El a adăugat că abordarea durabilității ca industrie a fost cheia succesului. „Agricultura și producția de lapte și agricultura trebuie să facă parte din soluție. Pentru o perioadă, fermierii de lapte au fost demonizați, dar „aceasta nu este soluția, aceasta trebuie să fie cultivată în laborator”. Asta nu se va întâmpla prea curând. Avem nevoie ca fermierii să fie susținuți și sprijiniți pentru a face parte dintr-o soluție care merge mai departe.”

Thuillier a intervenit: „Nu cred că va exista un viitor pentru vaci - la un moment dat. Nu vor fi 10 ani - ar putea fi 30 sau 40 de ani și trebuie să lucrăm cu ceea ce avem și să continuăm să promovăm arome de foarte bună calitate, non-lactate.” El a adăugat că transformarea consumatorilor la acest nou tip de producție alimentară este o „problemă de marketing” pentru industrie.

Pentru Luthman, fermentația de precizie și produsele lactate cultivate oferă oportunități „incitante”, dar vânzările propriilor produse care au folosit proteine ​​de fermentație de precizie au fost „dezamăgitoare”. „Nu știu cât timp am petrecut făcând linia noastră fără animale cu proteina Perfect Day. [A fost] atât de multă muncă! Acum este pe piață și cred că este doar un procent din veniturile noastre.”

Oferându-și părerea despre momentul în care această piață ar putea decola la o scară comercială mai mare, el a spus că nu va fi până când „schimbările climatice ne vor zgudui cu adevărat”. „Nu cred că va exista vreo schimbare înainte ca trenul să iasă de pe șine”, a conchis el.

Valoarea cuvântului „sănătos”

În cele din urmă, rămâne un obiectiv cheie pentru producători să educe consumatorul – fie că este vorba despre obstacolele în calea durabilității cu care se confruntă producătorii sau despre valoarea reală a termenului „sănătos”.

Wheyhey's Kennedy a concluzionat: „Trebuie să aibă loc multă educație pentru a educa consumatorul că un conținut scăzut de calorii nu înseamnă sănătos; conținut scăzut de grăsimi sau de zahăr nu înseamnă neapărat sănătos – trebuie să fie produsul combinat.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2