Technologies

244

FrieslandCampina împrumută suplimentar 1,25 md de euro, pentru a refinanța un credit revolving

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Gigantul olandez al produselor lactate Royal FrieslandCampina N.V. a strâns din mai multe surse 1,25 miliarde de euro pentru a-și refinanța facilitatea de credit revolving existentă de 1 miliard de euro, care urma să ajungă la scadență în octombrie 2024, informează ESMagazine.

Noua facilitate de credit revolving are o durată de cinci ani cu două opțiuni de prelungire de 364 de zile. Facilitatea este legată de patru indicatori cheie de performanță (KPI) de durabilitate care se aliniază cu obiectivele existente ale FrieslandCampina în materie de climă, durabilitate și nutriție.

Hans Janssen, CFO Royal FrieslandCampina N.V., a declarat: „În ciuda condițiilor dificile de pe piețele de credit, am reușit să ne refinanțăm facilitatea de credit revolving în condiții favorabile. Noua facilitate de credit revolving a fost facilitată în parteneriat strâns cu bănci internaționale de top.

„Noua unitate oferă o bază solidă pentru realizarea în continuare a ambițiilor noastre de sustenabilitate în domeniile climatului și ambalajului, precum și în îmbunătățirea valorii nutriționale a produselor noastre.”

ING Bank și MUFG Bank (Europa) au sprijinit FrieslandCampina în finalizarea tranzacției în calitate de coordonatori, în timp ce HSBC a acționat ca coordonator de sustenabilitate.

Alte bănci care au participat la facilitatea de credit revolving includ ABN Amro, BNP Paribas, Citibank, Intesa Sanpaolo, JPMorgan, Rabobank (agent de facilitate), UniCredit, Standard Chartered, Agricultural Bank of China și ICBC.

Noua facilitate include o componentă de prețuri legată de sustenabilitate, cu o ajustare a prețurilor bazată pe obiectivele anuale de performanță ale celor patru KPI.

Primele două KPI-uri se concentrează pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru domeniile 1, 2 și 3, așa cum sunt definite de SBTi.

Al doilea set se concentrează pe a face ambalajele reciclabile și pe îmbunătățirea valorii nutriționale a produselor FrieslandCampina.

Creșterea facilității de credit sprijină cerințele crescute de capital de lucru ale gigantului din produse lactate.

Refinanțarea confirmă evaluarea pozitivă de către creditori a bilanțului FrieslandCampina, a activității subiacente și a angajamentului față de obiectivele de sustenabilitate, a adăugat FrieslandCampina.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2