Technologies

276

FrieslandCampina plănuiește să mute producția de unt într-o nouă fabrică din Olanda

autor

MeetMilk.ro

distribuie

European Supermarket Magazine informeaza că FrieslandCampina intenționează să își optimizeze în continuare rețeaua de producție de unt din Țările de Jos, făcând-o în același timp mai durabilă.

Cooperativa olandeză multinațională de produse lactate spune că acest lucru se va realiza prin relocarea întregii producții de unt la Lochem.

Locația de producție din 's-Hertogenbosch va fi în cele din urmă închisă, iar locația de producție Lochem va fi extinsă.

Într-o declarație, FrieslandCampina a spus că decizia intenționată este o consecință directă a cererii în creștere de produse cremă pentru piața serviciilor alimentare.

Ea susține că este disponibilă mai puțină smântână pentru unt, ceea ce creează o supracapacitate structurală în producția de unt.

Compania a spus că combinarea producției de ulei și pulbere de unt cu producția de unt din Lochem va duce la o producție mai eficientă. În plus, se speră că noua fabrică va fi mai durabilă, ceea ce va reduce semnificativ emisiile de CO2.

FrieslandCampina observă că reconstrucția locației de producție din Lochem va dura aproximativ doi ani. Extinderea este de așteptat să creeze 27 de noi locuri de muncă.

Unitatea din 's-Hertogenbosch va fi închisă la jumătatea anului 2025, ceea ce va duce la pierderea a aproape 90 de locuri de muncă.

FrieslandCampina a remarcat că angajații și sindicatele afectați au fost informați și că consiliul de întreprindere a fost solicitat pentru sfaturi.

Compania a declarat că va adopta un plan social și va sprijini angajații afectați în găsirea unui nou loc de muncă.

„Ne dăm seama că această decizie intenționată marchează sfârșitul prezenței noastre de zeci de ani în 's-Hertogenbosch în câțiva ani și că acest adio va fi un moment emoționant pentru mulți angajați”, a declarat Roel van Neerbos, președintele FrieslandCampina Food & Drinks. „Desigur, îi vom sprijini în găsirea de noi locuri de muncă în interiorul sau în afara FrieslandCampina”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2