Technologies

233

FrieslandCampina și Arla negociază fuziunea

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Președinții și conducerea cooperativelor de produse lactate FrieslandCampina și Arla poartă discuții exploratorii cu privire la o posibilă fuziune. Acest lucru ar duce la cea mai mare companie de lactate din lume, informează RetailDetail.

Mai mare decât Lactalis

Ambele companii nu au confirmat încă discuțiile, dar comerțul mediu olandez foodbusiness.nl spune că a primit vestea din surse de încredere. Se spune că președintele FrieslandCampina, Sybren Attema, a purtat discuții cu colegul Arla Jan Toft Nørgaard de săptămâni, iar conducerea este, de asemenea, implicată în discuții.

Ambele cooperative de produse lactate, care sunt active și în Benelux, au aproximativ aceeași dimensiune: olandeză FrieslandCampina are o cifră de afaceri de 11,5 miliarde, Arla daneză 11,2 miliarde.

Împreună, cu o cifră de afaceri combinată de 22,7 miliarde, ar deveni puțin mai mari decât Lactalis, în prezent numărul unu la nivel mondial în produse lactate.

Economie de scară

Sectorul laptelui se confruntă cu provocări majore în ceea ce privește aprovizionarea cu lapte, cerințele climatice și rentabilitatea financiară. Economiile de scară ar putea oferi ambelor companii o poziție mai puternică pe piețele internaționale.

O eventuală fuziune va dura însă ceva timp: are nevoie de aprobarea nu numai a autorității europene de concurență, ci și a tuturor cooperativelor, crescătorii de lapte care furnizează laptele. Cele două companii au purtat deja discuții de fuziune în 2005, care apoi au ajuns la nimic.

Într-un e-mail către contactele de afaceri, CEO-ul Arla, Peder Tuborgh, a negat zvonurile: „Sunt complet nefondate”. Cu toate acestea, niciuna dintre companii nu răspunde oficial.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2