Technologies

292

GXO: Eficiența automatizării pe scară largă pentru depozitarea alimentelor și băuturilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Provocarea clientului

O companie globală de produse alimentare și băuturi avea nevoie de un centru de depozitare și distribuție de mari dimensiuni care să poată gestiona mărfuri cu o plajă largă de cerințe de temperatură. Sustenabilitatea și inovarea au fost priorități de top - compania avea nevoie ca locația să îndeplinească o serie de obiective de mediu, precum și să includă un spațiu în care echipele să poată proiecta și testa noi tehnologii de depozitare.

Soluția GXO și clientul au colaborat pentru a proiecta un centru sustenabil și puternic automatizat, care valorifică tehnologia pentru o distribuție mai rapidă și mai agilă pe o suprafață de peste 56.000 de metri pătrați (mp).

Automatizări de ultimă generație

Sistemele high-bay automate de depozitare și recuperare de la rafturi înalte (ASRS), sistemele monorail pentru paleți, sistemul de colectare a straturilor, brațele robotizate de preluare a cutiilor, sistemele de depozitare și recuperare a comenzilor de tip case shuttle și sistemele de stivuire a produselor, toate lucrează împreună pentru a îmbunătăți în mod dramatic productivitatea.

Aceste sisteme funcționează în toate zonele de temperatură pentru produse alimentare, lactate, produse de nutriție, băuturi și produse de cofetărie. Acest site reunește sub același acoperiș cele mai recente arhitecturi de sisteme și experți de top și îi dotează cu robotică sofisticată, sisteme avansate de sortare precum și analize de date cu ajutorul învățării automate.

Tehnologia automatizată maximizează productivitatea echipei. Locul de muncă digital utilizează instrumente și abilități pentru noua generație de forță de muncă care reduc repetițiile și îmbunătățesc eficiența. Acest lucru îi permite clientului să devină un angajator de preferat, atrăgând cei mai buni oameni pentru a veni să lucreze cu automatizarea.

Pionierat în domeniul sustenabilității

Depozitul a fost proiectat și construit având în prim plan sustenabilitatea. De la amplasarea sa în apropierea unui nod feroviar, pentru a reduce dependența de transportul rutier, până la certificarea BREEAM de top a amplasamentului, GXO a oferit o soluție de depozitare de pionierat pentru a sprijini

obiectivele ESG exigente ale clientului.

Soluțiile ecologice sunt concepute pentru a reduce consumul de energie și de apă, precum și emisiile de CO2. Printre acestea se numără un sistem eficient de refrigerare cu amoniac, un sistem de iluminat format 100% din LED-uri cu consum redus de energie și un sistem de colectare a apei de ploaie pentru a satisface o parte din nevoile de apă ale amplasamentului.

Mai mult, designul operațional și procesele asigură economia de mișcare în ceea ce privește oamenii și automatizările, precum și eliminarea mișcărilor redundante ale vehiculelor, reducând emisiile și consumul de combustibil.

Rezultate

De la deschiderea sa, centrul a adus îmbunătățiri semnificative pentru client în ceea ce privește productivitatea și acuratețea și a redus deșeurile totale la mai mult de jumătate.

Toate soluțiile combinate permit companiei să fie mai responsivă și mai agilă în ceea ce privește modul în care furnizează o serie larga de produse într-o varietate de condiții - permițându-i, de asemenea, companiei să personalizeze serviciile pentru clienții săi.

Relația pe termen lung a GXO cu clientul a permis abordarea colaborativă care a dus atât la proiectarea inovatoare, cât și la integrarea de noi tehnologii care continuă să dezvolte afacerea lor.

Aflați mai multe: Pentru a afla cum conduce GXO inovația ărin întregul lanț de aprovizionare, vizitați https://gxo.com/

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2