Technologies

283

Imark Sistem: Trasabilitatea, inspecția calității și lipsa forței de muncă – trei provocări la care avem soluții

autor

MeetMilk.ro

distribuie

TRASABILITATEA este o provocare pentru orice brand. E important sa stiti unde sunt produsele dvs. in lantul de aprovizionare, ca sa puteti reactiona rapid in cazul unor potentiale retururi. Sa identificati rapid loturile problematice.

Atunci cand provocarile dumneavoastra se refera si la protectia brandului, reducerea produselor contrafacute dar si a stocurilor proprii precum si loializarea consumatorilor si obtinerea unor date inteligente despre ei, care sa va ajute in gandirea strategica a campaniilor de marketing, va invitam sa descoperiti solutiile Markem-Imaje si Systechby Markem-Imaje prin intermediul Imark Sistem.

Soluțiile end-to-end stimulează eficiența, asigură conformitatea și oferă date cu informații valoroase. Descoperiți cum vă putem ajuta să eficientizați marcarea, să optimizați procesele de codificare, să fiticonectați lanțul de aprovizionare și să vă protejați marca.

Urmariti video-ul, in 2 minute descoperitiinformatii care va pot schimba modul in care ganditi despre trasabilitate.

INSPECTIA CALITATII

Fiecare producator este raspunzator pentru calitatea produselor sale, pentru eventualele contaminari care s-ar putea produce in procesul de productie.

Conceptul de HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) presupune controlul clar al tuturor modalitatilor in care contaminantii ar putea patrunde in produs si in acest fel sa nu afecteze consumatorul final.

Devine astfel o conditie obligatorie pentru obtinerea cu succes a standardelor din industria alimentara cum ar fi IFS, standarde solicitate de marii retaileri ca o conditie obligatorie pentru desfacerea produselor in cadrul retelelor lor.

Sistemele de inspectie si detectie a contaminantilor sunt astfel utilizate cu succes pentru a preveni problemele de acest gen si de a asigura astfel calitatea necesara pentru consumatori.

Chiar daca, in timpul procesului de productie, se lucreaza cu cea mai mare atentie pentru eliminarea oricaror posibile corpuri straine, contaminarea nu se poate fi exclusa integral.

De la faptul ca aceste particule metalice pot fi continute de materia prima sau ca anumiti contaminanti metalici se pot desprinde din echipamente, trebuie luate toate precautiile ca aceste particule sa nu ajunga in piata si sa nu provoace leziuni consumatorilor.

Iar orice neplacere cauzata consumatorului determina pierderea încrederii clienților, o imagine negativă a mărcii si se poate transforma in amenzi, cereri de despagubiri si retururi costisitoare.

Detectoarele de metale pentru alimente sunt cele care asigura o protectie eficienta impotriva contaminantilor metalici ferosi, neferosi (aluminiu, cupru etc.) si inox pentru aplicatii si produse diferite, cum ar fi inspectia produselor lichide sau vascoase (lactatele, gem etc), a carnii si mezelurilor, in industria panificatiei pentru inspectia painii si a altor produse, pentru inspecția fructelor, legumelor dar si a produselor cu cadere libera ca orez, condimente, zahar etc.

Sistemele de inspectie si detectie cu raze X

Razele X pot pătrunde în materiale care nu permit trecerea luminii vizibile. Acest lucru înseamnă o mai mare siguranță și calitate pentru producția dvs., deoarece sistemele de inspecție cu raze X vă permit să depistați rapid și ușor contaminanții ascunși, cum ar fi sticla, oasele, pietrele sau metalul.

Deoarece corpurile străine absorb mai multe raze X decât alimentele care le înconjoară, acestea sunt ușor de identificat.

Aplicatii ale sistemelor cu raze X: detectarea corpurilor străine (metale feroase/neferoase, pietre, oase, sticla, teflon etc.), verificarea integritatii, verificarea nivelului de umplere, verificarea formei & poziției sau a poziției & distribuirii, inspectia prezentei clipsurilor, detectarea defectelor. Urmariti in video-ul de mai jos cateva dintre aplicatiile de inspectie cu raze X.

Checkweighers (verificatoare de greutate)

Determinarea exactă a greutății este întotdeauna baza pentru proiectarea proceselor si fabricarea produselor mai eficient. Cântărirea exactă este cel mai important aspect pentru asigurarea conformitatii, iar in calitate de producător de alimente stiti cu siguranță acest lucru.

Sistemele Wipotec de cântărire (checkweighers) nu doar ca funcționează cu o precizie ridicată dar și impresionează cu productivități foarte mari.

SOLUTII VISION SI DE CITIRE A CODURILOR DE BARE, soluții puternice pentru protejarea produselor, insoectiaambalajelorși trasabilitate.

Afacerile de succes in domeniul alimentelor și al băuturilor îmbrățișează inovații în inspecția calității produselor, inspecția ambalajului, verificarea ansamblului, gestionarea alergenilor, trasabilitatea și siguranța alimentelor pentru a minimiza timpul de nefuncționare și pentru a oferi produse sigure și de înaltă calitate, cu mai puține defecte și mai puține deșeuri.

Sistemele vision Cognex și cititoarele industriale de coduri de bare oferă soluții puternice pentru a proteja calitatea și siguranța produselor, pentru a asigura integritatea ambalajului, pentru a gestiona alergenii și pentru a menține trasabilitatea.

Este mult mai simplu sa urmariti felul in care aceste sisteme pot contribui la eficientizarea activitatii dvs in acest video.

AUTOMATIZAREA CU ROBOTI

Ca si tendinte complexe in orice domeniu de activitate, automatizarea industriala si robotizarea liniilor de productie au ca efect cresterea semnificativa atat a eficientei, cat si a productivitatii fabricilor.

Mai mult, pandemia Covid a avut un rol in cresterea deschiderii spre solutiile de automatizare, prin impunerea a numeroase restrictii de distantare fizica, de contact cat mai redus cu produsele, de siguranta a productiei si angajatilor in general, prin nevoia de adaptabilitate rapida la cererile fluctuante.

Paletizarea / depaletizarea cu roboti colaborativi sau industriali va automatizeaza sarcinile repetitive, de manipulare a produselor si ambalajelor, crescandu-va astfel eficienta fluxului tehnologic, reducandu-va costurile de operare.

Inlocuind munca manuala cu un robot colaborativ puteti suplini deficitul de forta de munca. In plus un robot poate functiona 24/7 fara intrerupere.

Automatizare proceselor de manipulare si sortare/ambalare cu roboti industriali sau colaborativi reduce costurile în comparaţie cu operaţiile manuale si economiseşte şi timpul de producţie preţios.

Robotii pot manipula, sorta si ambala produse cu forme diferite, in mod consecvent, la aceeasi calitate si cu viteze mari, fara pauze. Pot manipula materiile prime sau ambalajele necesare in productie.

Despre Imark Sistem

Imark Sistem, cu peste 15 de ani de experiență in automatizari industriale, lider in domeniu, a perfectionat de-a lungul timpului conceptul solutiilor la cheie, oferind clienților solutii complete pentru fluxul tehnologic:

marcare, etichetare, ambalare, inspectia calității, indentificare automata si vision, transport si manipulare, procesare, solutii de automatizari cu roboti industriali si logistici dar si piese de schimb si consumabile.

Dezvoltarea unor echipe complete, dedicate pentru automatizare&proiectare, robotica, software sau a unei echipe de service si mentenanță care acopera intreaga țară a asigurat companiei pozitia de top pe piata din Romania, in rândul furnizorilor de solutii turn-key.

SUPORT TEHNIC

Specialistii nostri va vor oferi suportul tehnic necesar integrarii diferitelor echipamente sau solutii pe liniile dumneavoastra de productie.

Cu acoperire in toata țara, avem o echipa tehnica mereu la dispozitia dumneavoastră, de la identificare solutie, proiectare, realizare, instalare si apoi pe tot parcursul vietii echipamentului.

Nu va oferim doar un echipament, va oferim o solutia fiabila si functionala, gata sa aduca cresteri de productivitate proceselor dumneavoastra si reduceri ale costurilor de exploatare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2