1-Americanii cer europenilor să trateze carnea cu substanțe chimice Industria cărnii din SUA dorește ca UE să înceapă tratarea cărnii cu substanțe chimice pentru a elimina bacteriile dăunatoare: cu clor pentru fermele de păsări, și cu acizi organici pentru carne cum ar fi carnea de porc. Utilizarea apei hiperclorurate ca tratament anti-microbian a fost, și continuă să fie și astăzi, practica standard în majoritatea unităților de creștere a păsărilor în Statele Unite. Puii prelucrați prin utilizarea de apă hiperclorurată sunt consumați în fiecare zi de peste 300 de milioane de cetățeni americani și de către consumatori din aproape 100 de țări în care industria din SUA exportă în prezent produse, toate fără nici un efect negativ asupra sănătății, susțin reprezentanții industriei americane a cărnii. Consiliul Național al Cărnii de Porc (din SUA) dorește ca UE să aprobe spălarea cărnii de porc cu acid în mod similar cu aprobarea dată de UE în luna februarie 2013 pentru carnea de vită. Aprobarea a fost probabil dată cu speranța că exporturile de carne de vită din Europa în Statele Unite vor crește ca rezultat al îndeplinirii acestei cereri a industriei cărnii de vită din SUA. 2-Americanii vor să impună europenilor eliminarea interdicțiilor la antibiotice Industria cărnii din SUA dorește ca UE să elimine interdicția cu privire la utilizarea antibioticelor ca promotori de creștere. 80% dintre antibioticele vândute în SUA au legătură cu producția de alimente de origine animală, inclusiv cu utilizarea de antibiotice pentru stimularea creșterii. În 2013, Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor a raportat că un minim de 23.000 de decese au loc în fiecare an din cauza rezistenței la antibiotice. SUA și UE trebuie să consolideze standardele care împiedică utilizarea de antibiotice în sistemul alimentar și nu să încurajeze extinderea lor prin acorduri de liber schimb. 3-Americanii vor ca europenii să utilizeze Ractopamina Industria carnii din SUA dorește ca UE să elimine interdicția cu privire la folosirea ractopaminei-un medicament pentru astm, care servește ca hormon de creștere la animale (interzis în 160 de țări). Asociația Cărnii din America de Nord, Consiliul Național al Cărnii de Porc, Institutul American al Cărnii și alte grupuri de lobby din industria cărnii presează guvernul SUA să continue presiunile asupra UE pentru eliminarea acestei interdicții, care susțin ei "nu este justificată științific și în contradicție cu standardele internaționale." Ractopamina este interzisă în multe țări, deoarece aceasta poate avea un impact crud asupra sănătății animalelor conducând la eliminarea de hormoni de stres, care la porcii pot dăuna enorm și pot provoca chiar moartea Există, de asemenea, îngrijorări legate de faptul că în urma consumului de carne cu ractopamină se poate interfera în controlul astmului cu alte medicamente. 4-Fermierii americani vor ca europenii să aprobe noi soiuri de OMG Industria de cereale din SUA ar dori să vadă mai repede aprobarea de noi soiuri de semințe modificate genetic (MG) utilizate pentru hrana animalelor în UE. Asociația industriei de producere a semințelor și cerealelor din SUA, ca și Consiliul Cerealelor din SUA ar dori o procedură de aprobare mai rapidă pentru semințele utilizate pentru hrana animalelor a caracteristicelor modificate genetic decât actualul cadru al UE. Fiecare caracteristică necesită propria aprobare în UE, în timp ce pentru noile soiuri dezvoltate în SUA și în alte părți ale lumii aprobarea se acordă pentru mai multe carcateristici într-o sămânță. au mai multe trasaturi într-o singură sămânță. Industria vrea ca aceste trăsături multiple să fie aprobate în același timp și într-un ritm mult mai rapid. 5-Americanii vor să impună Uniunii Europene eliminarea restricțiilor la produsele secundare Industria cărnii și cea a cerealelor din SUA doresc ca UE să elimine restricțiile cu privire la produsele secundare de origine animală din hrana pentru animale și pentru animalele de companie. Asociația Americană a Industriei Alimentare (ai cărei membri reprezintă 75% din producția de furaje din SUA) dorește modificarea legislației UE care impune restricții cu privire la produse secundare de origine animală folosite în produsele alimentare pentru hrana animalelor sau pentru animale de companie. Ei susțin că industria a cunoscut o scădere de 62% în volumul exporturilor în ultimii zece ani, din cauza acestor restricții la produsele secundare de origine animală. Folosirea produselor secundare de origine animală în hrana pentru animale a condus la focare majore de boli la animale, cum ar fi pesta porcină, febra aftoasă și boala vacii nebune, provocând pierderi economice enorme producătorilor și creșterea riscului de infecții la om și la animalele de companie. [caption id="attachment_22035" align="alignright" width="450"] Half american - Half european flag waving in the wind - clipping path included[/caption] 6-Statele Unite vor ca europenii să accepte clonarea animalelor UE are în vedere aplicarea de restricții privind carnea și produsele lactate obținute de la puii animalelor clonate; industria de carne (și produse lactate) din SUA vrea eliminarea unor astfel de restricții. Problema politicilor comerciale pentru produse din descendenții animalelor clonate este ea însăși o preocupare și deține un potențial semnificativ de a avea un impact negativ asupra exporturilor SUA în UE. Industria susține că nici UE, nici SUA nu au un mecanism de urmărire a puilor de animale clonate și, prin urmare, regula ar fi dificil de implementat și nu ar trebui să fie luată în considerare. 7-Statele Unite vor ca UE să relaxeze condițiile de Bunăstare Industria cărnii și a produselor lactate din SUA vrea dispoziții privind bunăstarea animalelor în Uniunea Europeană mai relaxate. Societatea civilă americană și europeană au luptat din greu de-a lungul anilor pentru a consolida standardele de bunăstare a animalelor în ambele regiuni. California este în plin proces de consolidare a propriul regulament cu privire la creșterea păsărilor în ferme. Cu toate acestea, reprezentanți ai industriei cărnii și a produselor lactate din SUA fac presiuni pentru a elimina sau de a diminua standardele de bunăstare a animalelor pe care le consideră a fi "bariere în calea comerțului." De exemplu, Federația națională a producătorilor de lapte și Consiliul american pentru exportul de produse lactate ar dori să vadă limite la numărul de celule somatice în efectivele vaci de lapte - numărul de celule indică mastita, o infecție dureroasă a țesutului mamar la vaci. Alte reglementări, cum ar fi regulamentele cu privire la spațiul destinat creșterii porcinelor în ferme care au intrat în vigoare în UE, în 2013, sunt, de asemenea, vizate. 8-SUA cer eliminarea taxelor UE pentru produsele ieftinite artificial Industria cărnii din SUA vrea să elimine taxele europene pentru produsele ieftinite artificial din carne de porc, piese de păsări congelate (și produse lactate). Consiliul Național al Cărnii de Porc din SUA dorește eliminarea tuturor taxelor vamale europene privind carnea de porc. Lanțurile internaționale de restaurante (proprietarul lanțurilor fast-food, cum ar fi Kentucky Fried Chicken și Pizza Hut) doresc eliminarea tuturor taxelor vamale la părțile de păsări congelate, iar US Export lactate Consiliul Național pentru exportul de produse lactate din SUA și-ar dori eliminarea tuturor taxelor vamale europene privind lactatele, sperând că astfel deficitul comercial de un miliard de USD pe relația SUA-UE va dispare astfel. Industria cărnii din SUA consideră că este competitivă pe plan internațional, dar acest lucru se datorează faptului că doar câteva companii mari controlează piața americană, pe cheltuiala marii majorități a producătorilor, lucrătorilor lanțului de aprovizionare, precum și a publicului care plătesc costul real al activității acestora asupra mediului și impactul asupra sănătății publice. 9-Statele Unite cer eliminarea ”principiului precauției” Industria alimentară americană ar dori să folosească TTIP pentru a submina "principiul precauției", al UE, care consolidează standardele de siguranță alimentară. Consiliul Național al Cărnii de Porc din SUA și alți actori din industrie doresc ca UE să recunoască SUA standardele de siguranță alimentare ca fiind echivalente, astfel încât orice standardele UE legate de bunăstarea animalelor sau chiar "unele noi în curs de dezvoltare sau evoluțiile tehnologice neprevăzute" să nu poată fi folosite pentru a bloca exporturile SUA. 10-America vrea ca UE să modifice regimul juridic al Siguranței Alimentare Industria alimentară americană și unii membri ai Congresului fac presiuni pentru punerea în aplicare a normelor de siguranță alimentară în TTIP care merg dincolo de normele Organizației Mondiale a Comerțului (OMC). Șaptezeci și șase membri ai Congresului SUA au facut lobby la Reprezentantul Comercial al SUA (USTR), de a face standardele de siguranță alimentară "pe deplin executorii", în TTIP. Acest lucru ar putea însemna că guvernul SUA ar putea da în judecată UE direct pentru punerea în aplicare a oricăror acorduri privind siguranța alimentară în TTIP, fără ca măcar să fie urmate procedurile stabilite în cadrul OMC. (Acest articol va fi publicat în ediția print cu nr. 32 a revistei Fabrica de Carne)