Indicele FAO al prețurilor la carne a fost în medie de 116,9 puncte, practic neschimbat față de luna mai, situându-se cu 2,1 puncte (1,8 la sută) sub valoarea sa corespunzătoare cu un an în urmă.
Scăderea prețurilor internaționale la carnea de pasăre a fost aproape compensată de creșteri moderate până la ușoare ale prețurilor cărnii de ovine, porc și bovine.
Scăderea prețurilor la carnea de pasăre a fost determinată în principal de aprovizionarea abundentă din unele țări producătoare de top.
În schimb, prețurile cărnii de ovine au crescut semnificativ din cauza cererii continue ridicate de import și în ciuda amplelor livrări de export, deoarece fermierii au început să-și lichideze efectivele ca răspuns la condițiile neobișnuit de uscate din anumite părți ale Australiei.
Între timp, prețurile internaționale la carne de porc au crescut ușor datorită unui ritm constant al importurilor, susținut și mai mult de vânzările interne active sezonier, în special în America de Nord.
Prețurile mondiale ale cărnii de bovine au rămas în general stabile, reflectând condiții globale bine echilibrate între cerere și ofertă. (Foto: Dreamstime)