Technologies

209

Inovație Danone: Formulă nutrițională din lactate și vegetale

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Conform DairyRporter, Danone a dezvăluit ceea ce a descris drept o nouă formulă pentru sugari care combină ingrediente vegetale și lactate.

Manuela Borella, Vicepreședinte Global Plant Based Strategy & Business Acceleration, a declarat pentru FoodNavigator că abordarea reunește „cele mai bune” ingrediente din ambele produse lactate și vegetale, oferind o hrană pentru copii „completă din punct de vedere nutrițional”, care are o amprentă de carbon cu 30% mai mică decât alte produse sub formă de pudră. formule.

Danone se pregătește să lanseze prima sa formulă pentru copii Dairy & Plants Blend sub brandul Nutrilon în Olanda.

Produsul a fost dezvoltat pentru a atrage părinții care doresc mai multe opțiuni „vegetariene și flexitariene” pentru bebelușii lor.

„Am descoperit că părinții și consumatorii din Țările de Jos sunt foarte interesați de alimentele pe bază de plante”, a observat Manuela Borella, vicepreședinte Global Plant Based Strategy & Business Acceleration.

Danone a spus că consumul pe bază de plante este în creștere „substanțial” în Europa, indicând datele din Smart Protein Project care arată că peste o treime (37%) dintre consumatorii din UE aleg o dietă vegană, vegetariană sau flexitariană.

Mai mult, 69% dintre părinți preferă acum ca copiii lor să mănânce mai multe alimente pe bază de plante, a relevat un sondaj recent OnePoll.

Dar, a spus Danone, până acum au existat „puține opțiuni” pentru părinți dacă decid să treacă de la laptele matern și doresc să facă alegeri alimentare „sănătoase, mai bazate pe plante și mai bune pentru planetă”. Oferă „ce e mai bun atât din lactate, cât și din plante”

Dacă consumatorii caută mai multe opțiuni pe bază de plante, de ce să nu lanseze o formulă pe bază de plante? Cu siguranță am observat o creștere a inovației în acest spațiu.

De exemplu, producătorul francez Bébé M produce o formulă organică pentru sugari care nu conține lactate, soia, gluten și ulei de palmier; Else Nutrition a dezvoltat o formulă 100% pe bază de plante, făcută din ingrediente precum migdale, hrișcă și tapioca, despre care compania spune că are „toți macronutrienții și peste 20 de vitamine și minerale esențiale”; iar Gerber, deținută de Nestlé, oferă linia Good Start de formule pe bază de plante în SUA.

Borella a declarat pentru FoodNavigator că Danone a decis să dezvolte un produs hibrid amestecat, deoarece a folosit „cele mai bune atât din produse lactate, cât și din plante”.

Șaizeci la sută din proteina conținută în formulă este derivată din soia non-OMG, a dezvăluit Danone.

Soia este un ingredient bine stabilit în formulele pentru copii. A fost recunoscută de mult timp ca o sursă adecvată de proteine ​​pe bază de plante pentru sugari și formule de continuare, iar Comitetul pentru Nutriție al Societății Europene pentru Gastroenterologie Pediatrică și Nutriție (ESPGHAN) afirmând încă din 2006: „Formulele de proteine ​​din soia pot fi folosit pentru hrănirea sugarilor la termen”.

Cu toate acestea, ESPGHAN a adăugat: „Soia este o sursă de proteine ​​care este inferioară laptelui de vacă, cu o digestibilitate și o biodisponibilitate mai scăzute, precum și cu un conținut mai scăzut de metionină.

Pentru formulele pentru sugari cu proteine ​​din soia se pot folosi numai izolate proteic și proteine ​​minime. conținutul cerut de legislația actuală a Uniunii Europene este mai mare decât cel al formulelor cu proteine ​​​​din lapte de vacă.

Formulele cu proteine ​​​​de soia pot fi utilizate pentru hrănirea sugarilor la termen, dar nu au niciun avantaj nutrițional față de formulele cu proteine ​​​​din lapte de vacă și conțin concentrații mari de fitat, aluminiu și fitoestrogeni”.

Danone înlătură orice deficiențe nutriționale asociate cu utilizarea proteinelor vegetale în formulele pentru sugari, bazându-se pe puterile nutriționale ale ingredientelor lactate, cum ar fi zerul, cazeina și lactoza.

„Puțin sub jumătate (40%) din proteinele necesare în această nouă rețetă provine din ingrediente lactate – în special cazeină și proteine ​​din zer din lapte de vacă, precum și lactoză. Lactoza este o sursă importantă de carbohidrați pentru bebeluși și, de asemenea, un nutrient esențial găsit în laptele matern.

Această combinație unică de ingrediente vegetale și lactate ne permite să oferim o combinație de nutrienți găsiți atât în ​​plante, cât și în laptele matern.

Și s-a dovedit că această formulă este completă din punct de vedere nutrițional, susținând creșterea și dezvoltarea normală a bebelușului”, a spus Borella pentru această publicație.

„Ca mamă de patru copii, apreciez că părinții doresc cea mai bună nutriție pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a bebelușului lor.

La Danone, recunoaștem, de asemenea, că mulți părinți doresc să introducă opțiuni pe bază de plante, vegetariene și flexitare în dieta bebelușului lor, îndeplinind în același timp cerințele nutriționale specifice ale copilului lor. Noua noastră formulă pentru copii Dairy & Plants Blend a fost dezvoltată având în vedere aceste nevoi.”

Includerea proteinelor pe bază de plante în formulare oferă unele beneficii de dezvoltare, a continuat VP. Cu „gustul său blând al plantelor”, formula Dairy & Plants Blend este menită să „ajute să familiarizeze bebelușii și copiii mici cu aromele de plante într-un mod blând”. Acest lucru poate ajuta la modelarea preferințelor alimentare viitoare, speranța fiind că copiii mici vor fi mai puțin adversi să-și mănânce legumele pe măsură ce sunt înțărcați pe alimente solide.

„În ultimii ani, acolo Au existat diverse publicații evaluate de colegi care indică faptul că expunerea bebelușilor la arome devreme în viață poate modela viitoarele alegeri alimentare. De exemplu, deja în 2011, în jurnalul revizuit de colegi „Digestie”, cercetările au demonstrat că există o perioadă sensibilă de învățare în primele câteva luni de viață, în timpul căreia aromele neplacute pot fi făcute gustoase”, a explicat Borella.

Hrană pentru copii inteligent climatică, cu 30% mai puține emisii de carbon

Conținutul de ingrediente pe bază de plante – precum și ambalajul complet reciclabil – contribuie, de asemenea, la reducerea amprentei de carbon a produsului.

Calculând emisiile de carbon legate de aprovizionarea ingredientelor, producerea, ambalarea și transportul produselor către distribuitori și comercianți cu amănuntul, Danone a constatat că Dairy & Plants Blend are o amprentă de CO2 pe pachet cu 30% mai mică decât alte formule sub formă de pudră oferite sub brandul Nutrilon.

„Folosirea mai multor plante în rețetă, precum și a ambalajelor complet reciclabile ajută la scăderea amprentei de carbon a formulei Dairy & Plants Blend în comparație cu gama noastră existentă de formule pudră disponibile în Țările de Jos”, a spus Borella.

„Recunoaștem că consumatorii caută din ce în ce mai mult opțiuni alimentare care se potrivesc cu dietele și stilurile de viață vegetariene, flexitare și bazate pe plante, atât din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere al mediului.

În Țările de Jos – prima noastră piață de lansare – emisiile de CO2 cu 30% mai mici. mesajele [vor fi incluse] pe ambalajul rețetei noastre de amestec de plante și produse lactate marca Nutrilon.

„Credem că această nouă rețetă se potrivește bine cu marca noastră de formule pentru bebeluși Nutrilon – o marcă al cărei motto este „Ai încredere în alegerile tale, ai încredere în Nutrilon”, indiferent de călătoria de hrănire pe care o alege un părinte – inclusiv optând pentru diete flexitare sau vegetariene.”

În timp ce conceptul își va face debutul în Țările de Jos, Danone vede un potențial mai larg pentru amestecuri de lactate și plante în categoria formulelor pentru sugari și se așteaptă să continue să stimuleze inovația în brandurile sale globale, ni s-a spus.

„Danone plănuiește să introducă această nouă rețetă în a doua jumătate a anului 2022 și în 2023 pe alte piețe sub brandul global Danone Aptamil. Vom putea oferi mai multe detalii despre țările mai apropiate de momentul lansării pe aceste piețe.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2