Technologies

261

INS: Sacrificările şi producţia de carne în luna aprilie 2022

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În luna aprilie 2022, faţă de luna martie 2022, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la ovine și caprine și au scăzut la bovine, la porcine și la păsări.

În comparaţie cu luna aprilie 2021, numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au crescut la ovine și caprine, iar la bovine, la porcine și la păsări au scăzut.

Termenul de „carcasă”

a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui și organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaților metacarpiene și metatarsiene).

b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărțit în părți egale de-a lungul șireispinării, după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză și diafragmă.

c) La ovine și caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare și îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulațiilor metacarpiene și metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.

d) La păsări, greutatea în carcasă reprezintă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare.

Greutatea medie în carcasă: reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul de animale sau păsări sacrificate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2