Technologies

255

Kazahstanul va exporta în Europa formule nutriționale pe bază de lăcuste pentru animalele din fermă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În Europa, segmentul lăcustelor nu și-a dezvăluit încă potențialul, dar există deja semne că piața se poate îmbunătăți în următorii ani, informează AllAboutFeed.

Două miliarde de oameni mănâncă lăcuste

Kazahstanul explorează producția industrială și exportul de lăcuste, urmărind Europa printre alte piețe promițătoare. În Rusia vecină, lăcustele sunt deja folosite ca sursă de proteine ​​în producția de furaje.

Baurzhan Kasenov, președintele Centrului Național de Știință și Educație Agrară, a susținut că lăcustele au un potențial neexploatat ca ingredient pentru furaje. El a estimat că aproape 2 miliarde de oameni consumă ocazional lăcuste astăzi.

Sunt insectele o proteină durabilă pentru hrana animalelor? – Insectele sunt privite ca o alternativă cu potențial ridicat, deoarece producția de insecte necesită cantități limitate de apă și pământ și pot adăuga valoare produselor secundare cu valoare redusă. Află mai multe…

Potențialul de export de lăcuste există în regiunile în care această insectă este considerată comestibilă, care include unele țări africane, cum ar fi Senegal, Nigeria, Africa de Sud, America de Sud, în special Mexic, Guatemala și Belize, Asia și câteva state islamice, a indicat el.

În Europa, segmentul lăcustelor nu și-a dezvăluit încă potențialul, dar există deja semne că piața se poate îmbunătăți în următorii ani. De exemplu, în Țările de Jos, unele companii procesează deja lăcustele în făină proteică, iar mai multe guverne europene au acordat granturi pentru a cerceta oportunitățile de utilizare a lăcustelor, a remarcat Kasenov.

Crearea unei oportunitati dintr-o provocare

Kazahstanul, o țară afectată frecvent de lăcuste, poate transforma această provocare într-o oportunitate. Kasenov sugerează că, în loc de eradicarea lăcustelor, pe care le consideră o resursă semnificativă și valoroasă, această schimbare de perspectivă poate aduce beneficii și mediului.

„Există deja metode pentru capturarea și utilizarea în continuare a lăcustelor. De exemplu, în Rusia, compania Bioenergiya și K, împreună cu Universitatea Agrară de Stat din Uralul de Sud, au dezvoltat un set de mecanisme care fac posibilă colectarea lăcustelor de pe sol cu ​​viteză mare, extrem de ieftin și procesarea lor în făină proteică pentru utilizarea în hrana pentru animale și păsări de curte”, a dezvăluit Kasenov.

Firma rusă colectează lăcuste în primele 2-3 săptămâni de viață înainte ca acestea să înceapă să zboare. Studii privind alte metode de colectare și prelucrare a lăcustelor sunt, de asemenea, efectuate în alte părți ale Rusiei. În Uzbekistan, oamenii de știință au propus o metodă de a paraliza lăcustele folosind impulsuri electrice de la drone. Lăcustele ucise în acest fel sunt apoi folosite ca hrană pentru pești.

Este nevoie de ajutor de stat

Companiile din Kazahstan intenționează să adopte o abordare similară, deși Kasenov recunoaște că potențialii investitori au nevoie de ajutor de stat pentru a ridica tehnologia la un nivel comercial.

Institutul, împreună cu oameni de știință germani, a efectuat cercetări privind colectarea și paralizarea lăcustelor folosind dispozitive speciale și descărcări electrice.

Dacă există sprijin guvernamental, organizația va realiza evoluții în această direcție, ceea ce va ajuta atât la rezolvarea „problemei lăcustelor”, cât și la furnizarea producătorilor agricoli din Kazahstan cu o sursă de proteine ​​de înaltă calitate și în masă. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2