Technologies

251

Lactalis își va menține afacerile din Rusia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Lactalis, cea mai mare companie de produse lactate din lume, a declarat că își va menține activitățile în Rusia pentru a furniza lactate pe piața alimentară locală, după ce grupul francez Danone a anunțat că va ceda controlul afacerii sale cu produse lactate din țară.

„Am decis în acest stadiu să rămânem în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters. „Considerăm că ne îndeplinim misiunea de a hrăni populația civilă”.

Confruntate cu un impas geopolitic legat de invazia Ucrainei de catre Moscova, multe firme multinationale si-au cedat activele rusesti.

Anunțul lui Danone a urmat celui al Nissan în care producătorul auto a spus că va transfera active statului rus.

Dar unele firme alimentare occidentale precum Lactalis au ales să-și mențină prezența, invocând rolul lor în furnizarea de alimente de bază.

Lactalis, proprietate privată, are patru fabrici de producție care procesează lapte local și aproximativ 1.900 de angajați în Rusia. Țara a contribuit cu aproximativ 1% din vânzările sale mondiale de 22 de miliarde de euro (21,39 de miliarde de dolari) anul trecut.

Grupul a oprit investițiile industriale și publicitatea în Rusia și și-a separat afacerile locale de restul activităților sale, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că nu are contracte cu statul rus.

Lactalis și-a menținut prezența și în Ucraina, unde are trei locații de producție și aproximativ 850 de angajați.

Fabricile se află pe teritoriul stăpânit de Ucrainei, în apropierea primelor linii din estul și sudul țării și au suferit unele opriri din motive de securitate.

Înainte de război, afacerea ucraineană a Lactalis a generat vânzări similare cu activitatea sa din Rusia, a spus grupul.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2