235
Fabrica de Carne: Cum apreciați rezultatele vizitei în România?Paul Brennen: Vizita a fost foarte interesantă și deosebit de utilă, pentru un deputat provenind din Europa de Vest. Ea ma ajutat să înțeleg natura diviziunii dintre bogați și părțile sărace ale continentului nostru, văzând pe viu tranziția de la comunism, la economia de piață. Un lucru care m-a frapat în special, a fost că această tranziție tinde foarte mult spre problema proprietății, mai degrabă, în detrimentul tehnologiilor specifice de producție sau orice altceva. FDC: Care este lucrul care v-a impresionat în urma contactului cu industria agroalimentară din România?PB: Cred că energia tuturor de a face o diferentă, pentru a crește oferta de produse disponibile pentru consumatori și pentru a îmbunătăți calitatea produselor. Am remarcat, de asemenea, o dorință foarte puternică pentru inovație. FDC: Cum puteți caracteriza Conferința care a avut loc la Senat, referitoare la problemele din agroindustrie?PB: A fost o dezbatere cuprinzătoare, oferind o discuție amplă care m-a ajutat să înțeleg contextul sectorului agricol românesc. FDC: Cum apreciați opiniile fermierilor și procesatorilor români exprimate în cadrul Conferinței?PB: Printre multe lucruri interesante pe care le-am auzit, am observat în special dorința reprezentanților agricultorilor români de a introduce culturile modificate genetic. FDC: Care credeți că este cea mai mare provocare pentru fermierii români?PB: Nu cred că provocările cu care se confruntă agricultorii sunt diferite, oriunde în UE. Poate că cea mai mare provocare unică ar fi aceea de a obtine echilibrul între cerințele de producție și protejarea mediului înconjurător. FDC: Odată cu promovarea intereselor fermierilor din țara dumneavoastră, veți sprijini și fermierii români?PB: Fermierii au multe lucruri în comun, în Europa. Prin urmare, cred că ar trebuie sprijiniți toți agricultorii din UE, în mod egal. FDC: Vă mulțumim.