Conform portalului de stiri infomm.ro, carnea si grasimea provenite de la aceasta rasa contin un procent redus de colesterol. Amatorii produselor bio prefera aceasta carne, datorita gustului si calitatilor personalizate. Crescuti intensiv pana in anii 60, porcii din aceasta rasa si-au diminuat efectivele, datorita costurilor mai mari implicate de ingrasare si din cauza unei dezvoltari sensibil mai lente. Animalele accepta si valorifica porumbul si furajele ieftine, sunt rezistente la conditii climatice particulare si la boli, nefiind prtentiosi la hrana oferita. Se situeaza la un grad mediu prolific (6-7 purcei), debutul in cresterea porcilor Magalita putand fi facut cu animale achizitionate de la statiunile de cercetari agricole sau de la alti producatori. Deosebiti de confratii metisi sau de celelalte rase prin parul cret blond/roscovan si nasul fragil, seamana cu o oaie, inainte de ingrasarea finala. Spre deosebire de alti porci crescuti intensiv, ofera o carne cu continut mic de apa, recomandata fabricarii produselor obtinute prin uscare si pentru fabricarea suncii. (TS)