Technologies

222

Produsele din carne cu ”pedigree” de bunăstare câștigă tot mai mult teren

autor

MeetMilk.ro

distribuie

RetailDetail informează că firma Colruyt își unește forțele cu 17 crescători belgieni prin lansarea unui lanț exclusiv de colaborare pentru puii de carne. Puii vor deveni veritabili „pui de bunăstare”.

„În iunie, am început să introducem produse din pui care îndeplinesc criterii de bunăstare mai bune, iar acum facem un pas mai departe prin înființarea unui lanț complet nou pentru puii de bunăstare”, spune Saskia De Block, responsabil pentru agricultură la Colruyt Group.

Așa-numitele „găini de bunăstare” respectă standarde mai înalte de bunăstare a animalelor, cum ar fi o rasă cu creștere mai lentă, cu 40% mai mult spațiu în casă și investiții în spații iluminate natural.

Toți cei 17 crescători vor adopta tehnica NestBorn, ceea ce înseamnă că ouăle sunt depuse în casă și puii eclozează acolo. Carnea de la pui va ajunge pe rafturi la Colruyt și într-o variantă la OKay.

Colruyt și-a luat angajamentul anul trecut ca gama sa de pui standard proaspăt să îndeplinească standarde de bunăstare mai ridicate până în 2026.

Cooperarea directă cu cei 17 crescători este, de asemenea, în concordanță cu ambiția Grupului Colruyt de a lucra mai direct cu fermierii belgieni. Anterior, Colruyt Group a investit în propriile lanțuri de aprovizionare pentru cartofi, soia și legume organice, printre altele.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2