"Conform estimărilor noastre, în urma adoptării acestei măsuri benefice, vor scădea importurile şi vor spori cu circa 200.000 tone carcasă vânzările producătorilor autohtoni. Veniturile suplimentare din piaţă ar fi de circa 800 milioane de euro, iar pe termen mediu şi lung, reducerea TVA poate conduce la crearea a circa 15.000 de noi locuri de muncă în piaţa produselor din carne", a precizat domnia sa. Preşedintele PRO AGRO şi-a exprimat speranţa ca reducerea TVA să fie agreată şi de parlamentari, astfel încât Noul Cod Fiscal să aibă măsuri benefice pentru economie, iar evaziunea fiscală din domeniu să scadă. Alex Jurconi susţine că, în prezent, sunt 374 de companii în domeniul cărnii, dintre care 50 asigură 90% din veniturile la bugetul de stat pe ramură. Restul companiilor din domeniu sunt, potrivit domniei sale, fie inactive, fie nebancabile, fie în insolvenţă. Amintim faptul că, în ultima perioadă, atât Pro Agro, cât și Asociația Română a Cărnii, Romalimenta, APCPR, AFISS și alte organizații profesionale au avut negocieri intense cu oficiali ai Ministerului de Finanțe, cu scopul de a determina reducerea cotei de TVA la carne și produse din carne pe tot lanțul. În acest sens, organizațiile profesionale au făcut propuneri concrete, transmițând finanțiștilor toată documentația necesară pentru a motiva includerea acestei măsuri în noul Cod Fiscal care va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Parlamentului.