Technologies

236

Soluție cu valoare maximă pentru reducerea emisiilor de CH4 și CO2

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cu o cerere tot mai mare de CO2, în special din surse durabile, pentru a genera cotele de CO2 corespunzătoare, ETW Energietechnik a adăugat o nouă tehnologie în portofoliul său.

Instalația SmartCool® LCO2 a ETW poate fi integrată perfect în instalația de biometan ETW SmartCycle®, astfel încât să poată fi accesată întreaga valoare a biogazului.

Instalațiile de biometan ale ETW transformă biogazul la calitatea gazului natural prin separarea CH4 de CO2. CH4 poate fi injectat în rețeaua de gaze naturale și pus la dispoziție pe piața combustibililor.

Deoarece tehnologia de modernizare dezvoltată de ETW generează și CO2 cu un grad foarte ridicat de puritate, a fost un pas logic să se dezvolte o tehnologie care transformă o emisie altfel respinsă într-un produs cu valoare adăugată.

Rezultatul este un biometan de înaltă calitate ca înlocuitor direct pentru gazul natural fosil, precum și un bio-CO2 lichid într-un standard de calitate alimentar.

În combinație, instalația ETW poate fi astfel operată fără emisii și cu recuperarea completă a CH4. Rezultatul este o contribuție majoră la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din sectorul combustibililor și energiei.

Avantaje importante dintr-o privire:

• Puritate ridicată a produsului CH4 până la 99% CH4

• Puritate ridicată a produsului CO2 conform standardului EIGA până la 99,9% CO2

• Cel mai mic consum de energie de pe piață

• Cel mai mare randament și generare de cote de GES

• Ușor de utilizat, întreținere foarte redusă

• Disponibilitate foarte mare dovedită a instalației de >99%.

• Sistem CH4 și LCO2 complet integrat fără interfețe inutile pentru operator.

Pentru operatorii de instalații de biogaz, soluția creează accesul la noi piețe cu avantajul competitiv al unei amprente negative de carbon. În timp ce logistica substratului și lanțul de producție de biogaz pot fi adaptate doar la fluctuații moderate, piețele de consum solicită reacții foarte rapide: Cu produsele ETW Energietechnik, ambele părți ale lanțului valoric pot fi decuplate și optimizate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2