Farm

377

Soluții digitale ERP pentru o mai mare eficiență a lanțului de aprovizionare cu furaje

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit AllAboutFeed, soluțiile digitale ERP oferă fabricilor de furaje și integratorilor un suport operațional mai mare pentru a spori productivitatea.

Un sistem adaptiv

Sistemul ERP poate folosi învățarea automată pentru a prognoza cu precizie când clienții fabricii de furaje vor avea nevoie de reaprovizionare și pentru a sugera sau automatiza vânzările și livrările la timp de materii prime proaspete.

Practic, în fiecare industrie, afacerile de succes se străduiesc să obțină loialitate, satisfacție a clienților și afaceri repetate.

Acest lucru este valabil mai ales în agricultură – și în lanțul de aprovizionare cu furaje, în special – unde relațiile pe termen lung se bazează pe încredere și pe capacitatea de a aborda nenumărate provocări.

Fermierii de astăzi își doresc ca partenerii lor din fabricile de furaje și furnizorii de soluții să îi ajute într-o varietate de moduri:

Gestionarea completă a nevoilor

Astăzi, la fermă, multe compartimente pentru furaje sunt programate pentru a distribui automat cantități precise de furaje în programe personalizate pentru toate tipurile de animale, rase, vârste și stări de sănătate.

Din fericire, senzorii și instrumentele Internet of Things (IoT) cu costuri reduse și cu consum redus pot gestiona eficient timpii de alimentare și pot comunica fără fir date valoroase către un sistem ERP cu privire la nivelurile de alimentare rămase, ratele de consum și multe altele.

Înarmat cu aceste informații, istoricul comenzilor anterioare, tipurile de animale și alte date specifice fermei, sistemul ERP poate folosi învățarea automată pentru a prognoza cu precizie când clienții fabricii de furaje vor avea nevoie de reaprovizionare și vor sugera sau automatiza vânzările și livrările la timp de produse proaspete. materie primă.

Fermierii pot folosi un centru de clienți pentru a plasa comenzi de hrană online declanșate de notificările privind stocul scăzut de coș. Comanda va conține automat alocarea corectă a coșului pentru a evita erorile de descărcare. Oricare strategie va ajuta la prevenirea întreruperilor de stoc și a livrărilor urgente.

Prețuri actualizate, transparente

În lanțul de aprovizionare cu furaje, chiar și fluctuațiile mici ale prețurilor pot avea un impact semnificativ în aval. Furnizorii doresc să ofere cele mai competitive prețuri prin contracte bine structurate (și complet transparente) care reduc expunerea fiecărei părți interesate la surprize nedorite ale costurilor.

Spre deosebire de tranzacțiile obișnuite de comerț electronic pentru consumatori, prețurile și vânzările de la fabrica de furaje către fermieri sunt de obicei guvernate de acorduri unice (și adesea foarte complexe), care includ de obicei reduceri la comandă anticipată, reduceri la volum, reduceri la comenzile de camioane complete, taxe de transport, combustibil suprataxe și multe altele.

Prea mult timp însă, aceste informații privind prețurile au fost greu de văzut de fermieri – au fost disponibile doar echipei interne de vânzări a furnizorului de la fabrica de furaje. Reprezentanții de vânzări și agenții de servicii pentru clienți au notificat clienții cu privire la modificările prețurilor prin telefon, e-mail sau liste de prețuri web.

Acest lucru a dus la întârzieri inutile și surprize nedorite care pot eroda loialitatea clienților. Astăzi, totuși, fermierii pot prelua direct cotații de preț actualizate și precise de la fabrica de furaje, în timp real, folosind un portal online legat de sistemul ERP back-end. Acest lucru crește transparența, încrederea și satisfacția clienților, reducând în același timp întrebările pentru reprezentanții dvs. de vânzări.

Un document electronic concis

Cu costurile și întârzierile lor inerente adăugate, documentele pe hârtie nu mai sunt de dorit în multe părți ale lanțului de aprovizionare cu furaje.

Din ce în ce mai multe fabrici de furaje doresc să implementeze abordări diferite și moderne atunci când furnizează fermierilor documente legale pentru inspecție, cum ar fi bonurile de livrare și facturile, precum și etichetele pentru furaje.

Sistemele ERP pot e-mail aceste documente către fermieri – de la confirmări de comandă până la notificări prealabile de expediere.

Alternativ, sistemele ERP pot face și aceste documente – cu istorice arhivate – disponibile la cerere printr-un portal pentru clienți și permit fermierului să descarce documente ori de câte ori este nevoie.

Transparență în siguranța alimentelor și protecția mediului

Siguranța alimentară este, desigur, o cerință de-a lungul lanțului de aprovizionare cu alimente. Deoarece toate lanțurile de aprovizionare cu furaje creează în cele din urmă alimente pentru consumul uman, fermierii trebuie să respecte reglementările stricte de producție în ceea ce privește calitatea, siguranța, trasabilitatea, etichetarea – chiar și amprenta lor de carbon – prin crearea și menținerea unei documentații complete pe parcursul fiecărui proces.

Autoritățile guvernamentale de reglementare, comercianții cu amănuntul, investitorii și alte părți interesate solicită această documentație de la fermieri.

Printr-un portal convenabil, sistemele ERP pot prezenta documentație și istoric complet – inclusiv rețete, măsuri de control al calității, alimente cu prescripție medicală și hormoni și multe altele. Puteți urmări toate încasările de materii prime și rezultatele inspecției.

Puteți confirma conținutul nutrițional exact al furajului livrat. Și puteți folosi acele date pentru a calcula valorile amprentei de carbon asociate lanțului dvs. de aprovizionare în scopuri de raportare ESG.

Prin împuternicirea clienților dvs., ERP oferă fabricilor de furaje și integratorilor un suport operațional mai mare pentru a crește productivitatea, deoarece clienții nu mai trebuie să ceară informații de la cineva din organizația dvs.

Deblocarea loialității mai puternice

Toate Aceste soluții permit companiilor de nutriție să elimine ineficiența și să creeze conexiuni mai puternice cu clienții. Prin îmbunătățirea experienței clienților, furnizorii de furaje pot construi relații de durată, pot îmbunătăți satisfacția clienților, pot crește eficiența și pot reduce costurile. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2