Technologies

279

Studiu: Danone evidențiază rolul produselor pe bază de plante în nutriția medicală

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Afacerea specializată în nutriție a Danone, Nutricia, a dezvoltat primul său supliment alimentar medical gata de băut pe bază de plante. Fortimel Plant Based Energy este produsul unui efort intens de cercetare și inovare de trei ani. FoodNavigator a aflat de la Manuela Borella, vicepreședintele Danone, Global Plant Based Strategy & Business Acceleration, despre de ce este important să sprijinim alegerile de stil de viață ale pacienților.

Un rezultat entuziasmant

„Sunt foarte mândră de această muncă”, a fost entuziasmat vicepreședintele Global Plant Based Strategy & Business Acceleration de la Danone Manuela Borella, când a dezvăluit cea mai nouă inovație Nutricia, un supliment nutrițional pe bază de plante, gata de băut, destinat pacienților cu boli. riscul asociat de malnutriție.

Produsul Fortimel pe bază de plante, o premieră pentru Nutricia, reunește două criterii critice. Este destinat persoanelor cu o afecțiune medicală care sunt subnutrite sau cu risc de malnutriție și, ca atare, acreditările nutriționale trebuie să fie de cel mai înalt nivel.

În același timp, compania dorește să ofere opțiuni pacienților care, prin alegerea stilului de viață sau alergia la proteinele din laptele de vacă, evită aportul de proteine de origine animală, cum ar fi produsele lactate. Gama existentă de suplimente nutritive orale Fortimel este toate pe bază de lactate.

Lansarea vine într-un moment în care numărul de persoane care optează pentru o dietă pe bază de plante este în creștere, a menționat Danone, indicând datele Smart Protein Project care sugerează că o treime dintre europeni urmează deja o dietă flexitariană.

„Nutricia ține cont de tendințe, alegeri ale stilului de viață și preferințe de gust pentru a permite pacienților să nu aibă compromisuri nutriționale și să poată urma alegerile lor alimentare”, a spus Borella pentru FoodNavigator. „Acest produs este conceput pentru persoanele care preferă dietele vegetariene, vegane sau flexitare sau pentru pacienții care se întâmplă să aibă o alergie sau intoleranță la proteinele din lapte de vacă.”

În special, Borella a subliniat amprenta de carbon mai scăzută a formulării pe bază de plante, care, crede ea, este un motivator important pentru mulți consumatori care doresc să-și reducă consumul de alimente de origine animală.

Prin urmare, Danone este „în proces” de a certifica amprenta de carbon a noului produs cu un partener extern, a dezvăluit ea. „Folosirea surselor alternative de proteine ar putea reduce emisiile de carbon... ar putea fi o dimensiune pozitivă și aceasta ar putea ajuta la obiectivul nostru de a reduce emisiile de carbon.”

Provocarea inovației

În nutriția medicală, calitatea nutrițională este prima și principala preocupare a Danone. „Prioritatea noastră numărul unu trebuie să fie furnizarea pacienților cu o nutriție medicală de înaltă calitate, bazată pe dovezi, care să îndeplinească cerințele lor nutriționale, precum și preferințele lor de stil de viață.

Este important ca, alături de alegerile legate de stilul de viață, să ne amintim întotdeauna care este prioritatea numărul unu – nutriția”, a subliniat Borella. „În ceea ce privește modul de a realiza acest lucru într-o formulă pe bază de plante, am lucrat cu echipe foarte talentate în cercetare, în sănătate avansată, în știință avansată, pentru a găsi cea mai bună combinație de proteine pe bază de plante.”

Fortimel PlantBased Energy este „complet din punct de vedere nutrițional” datorită amestecului său de proteine vegetale de înaltă calitate, obținute din surse de mazăre și soia. „În acest produs, sursa de proteine este o combinație de 30-32% soia și aproximativ 68% proteine de mazăre. De ce acest amestec?

Acest amestec de proteine din mazăre și soia este super important și a fost ales pentru că este considerat de înaltă calitate. Scorul de aminoacizi corectat cu digestibilitatea proteinelor (PDCAAS) al acestei combinații este unul... Când aveți un PDCAAS de unul, este considerat de înaltă calitate.”

PDCAAS este o măsură importantă deoarece, în nutriție, nu este vorba doar de cantitatea sau compoziția proteinelor - calitatea și digestibilitatea, cât de ușor poate corpul să acceseze nutrienții, este cheia.

Borella a refuzat să ofere detalii suplimentare despre modul în care Danone a reușit să se asigure că oferă cele mai înalte standarde de nutriție, fie prin tehnologia de procesare sau prin expertiză în formulare, din motive de confidențialitate a companiei. „Ceea ce este important este că Nutricia aduce 125 de ani de experiență și cercetare în nutriție medicală, iar la Danone avem un know-how și cunoștințe foarte puternice în soluțiile pe bază de plante. Acest lucru ne pune într-o poziție excelentă pentru a ne putea poleniza încrucișat cunoștințele în diferite domenii.”

Aderență pentru rezultate îmbunătățite

În nutriția medicală, o altă măsură importantă prin care se măsoară calitatea intervenției este aderența – dacă un pacient va folosi produsul nutrițional conform instrucțiunilor unui clinician într-o perioadă de timp.

Un studiu recent efectuat în Marea Britanie în rândul unui grup de pacienți care trăiesc într-o comunitate cu sau cu risc de malnutriție, a demonstrat că Fortimel PlantBased Energy a îmbunătățit „semnificativ” aportul de proteine și energie și a fost bine tolerat pe o perioadă de 4 săptămâni.

Aderarea la intervenția nutrițională ov Cursul studiului a fost de 94%, a dezvăluit compania. Asigurarea unei bune aderări la pacienții cu nutriție medicală care au fost prescrise este un factor cheie în promovarea rezultatelor îmbunătățite ale pacientului.

Diverși factori influențează dacă pacienții individuali urmează planurile medicale de nutriție, gustul și palatabilitatea se numără printre aceștia. Fortimel PlantBased Energy vine în două arome: un amestec de arome de mango și fructul pasiunii și mocha, un amestec de arome de cafea și ciocolată.

„Este ceva de care sunt cu adevărat mândru. În spațiul alimentar în scop medical și în contextul profilului nutrițional specific pe care trebuie să-l urmeze acest produs, experiența senzorială, gustul, este într-adevăr bine realizată. Cred că acesta este un element care ajută la o bună aderență la pacienți. Avem un produs care satisface nevoile lor de sănătate, nevoile lor nutriționale și alegerile lor de stil de viață fără compromisuri și, în plus, oferă o experiență plăcută.”

Valorificarea învățării pentru a accelera inovația

Noile produse sunt rezultatul unui efort concertat de cercetare și inovare din partea echipelor de cercetare Danone. „Acest tip de inovație necesită o muncă grea dintr-o echipă interfuncțională. Au durat mai mult sau mai puțin trei ani de la idee până la aterizarea pe piață. Pentru a dezvolta un astfel de produs de nutriție complet, este nevoie de timp pentru că trebuie să găsești ceea ce funcționează bine din punct de vedere nutrițional dar și ceea ce funcționează bine dintr-o experiență gustativă și senzorială”, a subliniat Borella.

Privind spre viitor, directorul de afaceri ne-a spus că se așteaptă să valorifice această abordare colaborativă a inovației, precum și învățările nutriționale specifice, pentru a stimula inovația la Danone. „Resultația mea cheie este că aveți nevoie de toată inteligența colectivă posibilă, de tot creierul potrivit, în jurul mesei încă din prima zi pentru un proiect atât de ambițios.

Poți începe dintr-o intuiție – așa s-a întâmplat cu acest produs – dar pentru a face acest lucru, pentru a parcurge călătoria de dezvoltare și a avea reziliența necesară, chiar trebuie să lucrezi cu parteneri interfuncționali pentru a-l aduce împreună. , asigurându-vă că fiecare voce este auzită și fiecare unghi este îngrijit. Așa am reușit să aducem pe piață un produs care se potrivește cu două priorități cheie: satisfacerea preferințelor de stil de viață ale pacienților și fără compromisuri nutriționale.”

Fortimel PlantBased Energy este un aliment pentru scopuri medicale speciale pentru managementul alimentar al malnutriției asociate bolilor. Trebuie utilizat sub supraveghere medicală. Produsul este acum disponibil în Țările de Jos, Spania, Danemarca, Norvegia, Finlanda și Republica Cehă. Acesta va fi disponibil în alte țări europene mai târziu în 2023.

Doriți să aflați mai multe despre cele mai recente științe nutriționale? Vino alături de noi la viitorul nostru eveniment față în față din Londra Positive Nutrition 2023: Hrană sănătoasă pentru piața de masă.

Pe parcursul a trei zile (29-31 martie), jurnaliștilor FoodNavigator li se vor alătura o mulțime de experți, de la dieteticieni și oameni de știință în nutriție, până la antreprenori din alimentație și mari mărci, pentru a examina modul în care cele mai recente științe și tehnologie nutrițională pot satisface cerințele în evoluție ale consumatorilor.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2