Technologies

344

Tehnologia 4.0 transformă procesarea păsărilor de curte

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Tehnologia 4.0 poate îmbunătăți eficiența procesării păsărilor de curte și poate optimiza randamentul materialului prin integrarea sistemelor ciber-fizice și a tehnologiilor de comunicare fără fir care urmăresc producția de păsări în timp real.

Crește cererea

Populația mondială în creștere a crescut cererea pentru producția de carne și a condus la creșterea rapidă a întreprinderilor de păsări la nivel global. Industria avicolă trebuie să implementeze mai multe schimbări în sistemele sale de producție și procesare pentru a răspunde cererii tot mai mari de produse avicole, ținând cont în același timp de sustenabilitatea agriculturii și asigurând standarde înalte în fabricile de procesare a păsărilor de curte.

Progresele recente în instrumentele și materialele tehnologice și de inginerie, cum ar fi senzorii și dispozitivele de detectare avansate, procesarea datelor și metodele de învățare automată, oferă instrumente eficiente pentru industria păsărilor de curte pentru a optimiza randamentul și utilizarea materialului pe linia de procesare a păsărilor de curte, pentru a urmări fluxul de materiale în întreaga lume.

Întregul proces de la fermă la furcă și luați decizii bazate pe constrângeri în timp real în fluxurile de materiale, operațiunile de fabricație și consumul de energie, creând capabilități dincolo de ceea ce mediile de operare independente deconectate le pot oferi.

Ce este tehnologia 4.0?

Prima revoluție industrială a început cu inventarea mașinilor cu abur și hidraulice. A doua revoluție industrială a venit cu producția de masă și utilizarea energiei electrice, care a fost urmată de a treia revoluție cu introducerea automatizării și a electronicii.

Fiecare dintre aceste progrese tehnologice a schimbat semnificativ metodele de producție în toate domeniile, inclusiv în creșterea păsărilor de curte.

Cu toate acestea, rata de adoptare a fiecărui progres tehnologic variază în funcție de cost, disponibilitatea infrastructurii, adaptabilitatea culturală și cantitatea de pregătire necesară.

Trăim în era a patra revoluție tehnologică și industrială (adică tehnologia 4.0) care implică fuziunea diferitelor tehnologii, inclusiv robotică, inteligență artificială, realitate virtuală, sisteme autonome, nanotehnologii, calcul cuantic și un Internet al lucrurilor complet interconectat.

Aplicare în fabricile de procesare a păsărilor de curte

Tehnologia 4.0 poate îmbunătăți eficiența procesării păsărilor de curte și poate optimiza randamentul materialului prin integrarea sistemelor ciber-fizice și a tehnologiilor de comunicație fără fir care urmăresc producția de păsări de curte în timp real pentru a furniza date de producție la diferite etape ale procesului de producție. Transportul păsărilor vii de la producători la unitatea de procesare este primul pas în recepția materiei prime.

După ce păsările sunt atârnate manual pe linia de producție, trebuie făcută o numărare. Un sistem hardware cu costuri reduse combinat cu un tablou de bord de analiză intuitiv și Internetul lucrurilor poate fi folosit ca instrument potrivit pentru a determina numărul și rata exactă a liniei de producție.

În plus, după eviscerare, în care organele și picioarele sunt îndepărtate de la pasăre, se va calcula randamentul material, se vor genera automat greutatea fiecărei păsări și datele de pe linia de producție.

Software-ul specializat în linia de producție va putea să facă selecția păsărilor, să gestioneze distribuția flexibilă și să minimizeze risipa. Etapele de tăiere și dezosare sunt esențiale pentru optimizarea randamentului materialului. Viteza si ritmul fiecarui angajat care taie manual sanul si coapsele si cantitatea de produse ambalate si etichetate in functie de fiecare comanda pot fi monitorizate folosind sisteme de monitorizare in timp real.

Provocări cu care se confruntă tehnologia 4.0

Tehnologia 4.0 remodelează contururile industriei păsărilor de curte, prin urmare, se confruntă cu mai multe provocări noi. Dinamica din ce în ce mai competitivă și intrarea facilitată pe piață a noilor concurenți sunt printre cele mai critice provocări în era tehnologiei 4.0.

Mai mult, conectivitatea digitală presupune partajarea datelor și un nivel ridicat de transparență care expun procesatorii de păsări de curte la riscul de atacuri cibernetice și spionaj industrial, împreună cu provocarea de a asigura drepturile și accesul la date.

În plus, se prevede că tehnologia 4.0 va avea un impact larg asupra rolurilor angajaților din fabricile de procesare a păsărilor de curte. Angajații trebuie să fie calificați pentru a gestiona noul concept de tehnologie și să aibă calități personale adecvate (cum ar fi dorința de a învăța), abilități sociale și interpersonale (cum ar fi rezolvarea creativă a problemelor în medii sociale), precum și legate de acțiune (cum ar fi capacitatea de a găsi soluții practice) și competențe legate de domeniu (cum ar fi înțelegerea tehnologiilor de rețea, împreună cu analiza și procesarea datelor).

Cu toate acestea, aprovizionarea persoanelor cu aceste abilități reprezintă o provocare majoră și un potențial obstacol pentru industria păsărilor de curte.

Tehnologia viitoare și viziunea futuristă

Cu transformările digitale anticipate, denumite a patra revoluție în tehnologie (4.0), mai multe tehnologii emergente deschid calea către o viziune mai avansată pentru viitor.

Tehnologia 5G este unul dintre elementele majore de viitor în comunicare și transformarea datelor datorită capacității sale de a suporta creșteri de 1.000 de ori în capacitate, conexiuni cu cel puțin 100 de miliarde de dispozitive și o experiență de utilizator individuală de 10-20 GB, cu latență extrem de scăzută și timpi de răspuns rapid.

Este de așteptat ca implementarea rețelelor 5G să fie lansată între 2020 și 2030. Procesarea datelor de la diferite tipuri de senzori, cum ar fi cei descriși mai sus, necesită dezvoltarea de noi tehnici de procesare a datelor. Pentru a răspunde acestei nevoi, va exista o schimbare drastică a algoritmilor de învățare automată și inteligență artificială, pentru a le face mai eficienți în procesarea datelor și luarea deciziilor.

Biosenzorii, camerele hiperspectrale și matricele de detectare sunt doar câteva dintre progresele recente în domeniul dispozitivelor de detectare. În plus, tehnologii precum automatizarea, cloud computing și augmentarea nu ar trebui să fie neglijate ca tehnologii noi și emergente.

De asemenea, merită menționat faptul că viziunea artificială și viziunea computerizată sunt progresele care stau la baza multor tehnologii emergente, cum ar fi robotica, inteligența artificială și senzorii inteligenți. Viziunea artificială folosește mașini, senzori și algoritmi de procesare a datelor pentru a „vedea”, analiza și lua decizii cu privire la împrejurimi.

Viziunea artificială va avea un impact masiv în multe domenii, inclusiv în agricultură și știința animalelor. Este util în special pentru problemele în care ochiul uman este necesar pentru a evalua situația. Mii de aplicații de viziune artificială și computerizare nu au fost încă descoperite și se așteaptă ca acestea să fie în centrul cercetării și dezvoltării în viitorul apropiat.

Monitorizare robustă

Aplicarea tehnologiei 4.0 în instalațiile de procesare a păsărilor de curte crește capacitatea procesorului de a optimiza randamentul și utilizarea materialului pe liniile de procesare a păsărilor de curte, de a urmări fluxul de materiale pe parcursul întregului proces, de a lua decizii bazate pe informații în timp real și de a asigura standarde înalte în fabricile de procesare a păsărilor de curte.

Utilizarea tehnologiei 4.0 crește eficiența producției, scade costurile operaționale și cu forța de muncă și oferă date fiabile și precise în scopuri de management și planificare.

Cu toate acestea, pentru a dezvolta un sistem robust de monitorizare în fabricile de procesare a păsărilor de curte, va fi necesar să se colecteze o combinație de date din studii la scară largă folosind senzori multipli.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2