Technologies

225

Tetra Pak testează folia pe bază de plante pentru a înlocui aluminiul din ambalaje

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit DairyReporter, Tetra Pak testează o barieră pe bază de fibre pentru a înlocui stratul convențional de aluminiu de pe ambalajul său din carton aseptic, în încercarea de a reduce emisiile de carbon, menținând în același timp termenul de valabilitate.

O treime din emisii

Stratul de aluminiu este esențial pentru păstrarea conținutului din cutii în siguranță pentru consum. În ciuda faptului că este mai subțire decât părul uman, stratul de aluminiu contribuie cu o treime din emisiile de gaze cu efect de seră legate de materialele utilizate de Tetra Pak.

Prin urmare, inovația bazată pe plante a fost introdusă în prima jumătate a anului 2022, a declarat VP pentru materiale de ambalare, soluții de vânzări și distribuție, Marco Marchetti.

„Rezultatele timpurii sugerează că pachetul cu o barieră pe bază de fibre va oferi o reducere substanțială a dioxidului de carbon în comparație cu cutiile tradiționale aseptice, împreună cu o durată de depozitare comparabilă și proprietăți de protecție a alimentelor.

Cutiile cu conținut mai mare de hârtie sunt, de asemenea, mai atractive pentru fabricile de hârtie; astfel, acest concept prezintă un potențial clar pentru realizarea unei economii circulare cu emisii reduse de carbon pentru ambalaje”, a spus Marchetti, care are sediul în Italia și inginer mecanic prin formare.

El a vorbit cu FoodNavigator-Asia ca o continuare a declarației Tetra Pak Malaysia privind reafirmarea angajamentului său față de sustenabilitate prin inovare și colaborare.

Chiar și ambalajul se bazează pe plante

Pentru Tetra Pak, înlocuirea stratului de aluminiu este o prioritate deoarece materialul este neregenerabil și necesită procese complexe și solicitante de energie. Mai mult, Marchetti a spus că capacitatea de reciclare a componentei de aluminiu din cutiile de carton post-consum lipsește la scară largă, așa că este nevoie de acțiuni în amonte și în aval pentru a accelera o schimbare progresivă.

O cutie de carton Tetra Pak este de obicei realizată din 70% carton, 25% plastic și 5% aluminiu pentru a proteja produsul. Toate materialele sunt reciclabile, acolo unde există o gestionare eficientă a deșeurilor și o infrastructură de reciclare.

„Dar suntem dornici să evoluăm și să ne adaptăm, ținând cont de scenariile care se schimbă rapid și de așteptările crescânde de la clienți, societate și autorități de reglementare. Ne propunem să dezvoltăm cel mai durabil pachet alimentar din lume, unul care este realizat în întregime din materiale regenerabile din surse responsabile, este complet reciclabil și neutru din punct de vedere al carbonului.

Trebuie să trecem de la materiale cu conținut ridicat de carbon, pe bază de fosile, la materiale cu emisii scăzute de carbon, regenerabile, deoarece acestea ne ajută să nu epuizăm planeta noastră de resurse. Acest lucru este esențial pentru abordarea noastră de economie circulară cu emisii reduse de carbon”, a spus Marchetti.

Lotul pilot de pachete cu o singură porție care include bariera pe bază de fibre a fost testat de la începutul acestui an și a reprezentat un indicator cheie în dezvoltarea generațiilor viitoare de bariere alternative.

Alte două inovații

Alte două inovații de ambalare ale companiei au fost cele cinci soluții de capace legate și paiele de hârtie. Capacele, despre care se spune că sunt primele în lume, sunt concepute pentru a spori confortul în timpul consumului și pentru a preveni deșeurile pe măsură ce sunt atașate la pachet.

Capacul prezintă, de asemenea, o reducere a conținutului de plastic între 7% și 15%. Pe de altă parte, paiul de hârtie pretinde că „extinde și mai mult utilizarea materialelor regenerabile cu emisii scăzute de carbon”, fără a compromite siguranța alimentară și experiența de consum al utilizatorului final.

Inovațiile vor fi introduse progresiv în Asia Pacific. De exemplu, ambalajele sale pe bază de plante pot fi găsite în mărci selectate din Taiwan, Filipine și Oceania. Bariera alternativă este încă în curs de dezvoltare a produsului în Japonia.

„Validarea tehnologiei comerciale a unei bariere pe bază de polimeri pentru a înlocui stratul de aluminiu a fost efectuată în Japonia între sfârșitul anului 2020 și începutul lui 2022, ajutând la înțelegerea implicațiilor schimbării lanțului valoric și la cuantificarea reducerii amprentei de carbon.

De asemenea, a confirmat protecția adecvată a oxigenului pentru sucul de legume, permițând în același timp rate de reciclare crescute într-o țară în care reciclatorii preferă cutiile fără aluminiu”, a spus el.

Acțiune globală pentru verde

Dincolo de Asia, Marchetti a spus că Tetra Pak va investi aproximativ 100 de milioane de euro (99 de milioane de dolari) pe an în următorii cinci până la 10 ani pentru a dezvolta opțiuni de ambalare mai sustenabile.

După ce au făcut „investiții semnificative”, toate fabricile sale europene pot produce acum acoperire polimerică pe bază de plante pentru ambalaje din carton. Sunt în curs de dezvoltare în continuare pentru a extinde oferta completă pe bază de plante la alte produse și plante.

Cele cinci soluții de capace legate au fost, de asemenea, introduse în Irlanda, Țările Baltice, Spania și Germania în diferite categorii, cum ar fi apă, suc și lapte, și formate precum pachete pentru mișcare și pentru familie.

„Suntem pe o traiectorie către zero emisii nete în operațiunile noastre până în 2030, cu ambiția de a ajunge la zero net în lanțul nostru valoric până în 2050. Ca țintă aprobată de inițiativa Science Based Target, aceasta înseamnă, printre altele, atingerea -46. % reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de-a lungul lanțului până în 2030, în conformitate cu traiectoria de 1,5 °C.

Acesta este ceea ce ne-a spus cea mai recentă știință a climei că este necesar pentru a preveni cele mai dăunătoare efecte a schimbărilor climatice și ne angajăm pe deplin să ne jucăm rolul”, a spus el.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2