Repers

111

Top 5 tendințe pentru Mărci Private în 2025

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cererea de produse cu etichetă privată este în creștere, 50% dintre consumatorii globali cumpărând mai multe produse cu etichetă privată decât oricând, potrivit unui studiu realizat de NielsenIQ.

În raportul Mid-Year Consumer Outlook: Guide to 2025, compania de informații despre consumatori a dezvăluit că consumatorii mileniali și din generația Z se confruntă cu o schimbare considerabilă a percepției față de produsele private.

Iată primele cinci tendințe care modelează produsele cu etichetă privată în 2025.

1. Popularitate la Millennials, generația Z

Potrivit sondajului NIQ, de două ori mai mulți respondenți millennial (46%) și generația Z (46%) au spus că sunt dispuși să cheltuiască mai mult pe produse cu etichetă privată decât cei 23% dintre respondenții boomer, care au spus că nu ar face acest lucru. .

Având în vedere că puterea de cheltuieli a generației Z este estimată să crească la aproximativ 12 trilioane de dolari (11,6 trilioane de euro) până în 2030, această cohortă va fi un obiectiv cheie atât pentru comercianți cu amănuntul, cât și pentru producători, în continuare.

2. Livrarea de propuneri de valoare unice

Cumpărătorii găsesc din ce în ce mai mult valoare unică în produsele private pe care le cumpără.

Conform datelor NIQ’s Retail Measurement Services din al doilea trimestru al anului 2024, mărcile private au înregistrat o creștere a vânzărilor de 5,6% pe o perioadă de 12 luni.

În timp ce Orientul Mijlociu/Africa (+34,3%) și America Latină (+14,2%) au înregistrat cea mai rapidă creștere, ponderea valorii globale a crescut și ea în această perioadă.

3. AI și analiza datelor de pârghie

De asemenea, mărcile folosesc analiza avansată a datelor pentru a înțelege preferințele consumatorilor și pentru a prezice tendințele pieței. Acest lucru ajută la optimizarea sortimentelor de produse, asigurând în același timp că ofertele cu etichete private rămân competitive.

În plus, utilizarea inteligenței artificiale și a învățării automate în managementul lanțului de aprovizionare le permite mărcilor să livreze produse de înaltă calitate la prețuri accesibile prin eficientizarea operațiunilor, reducerea costurilor și îmbunătățirea eficienței.

4. Schimbarea definiției „reducere”

Consumatorii își văd definiția „reducerii” într-o lumină cu totul nouă, spune Lauren Fernandes, vicepreședinte al liderului de gândire global la NIQ, adăugând că condițiile de joc au fost egalate, în multe privințe, atât pentru mărcile private, cât și pentru mărcile de nume.

„Companiile care recunosc democratizarea terenului de joc se înclină din ce în ce mai mult să câștige dolari consumatorilor furnizând mai mult. Astăzi, consumatorii nu sunt doar intrigați de, dar au ajuns să se aștepte la o abordare hibridă pentru a oferi un raport calitate-preț.

„Dacă încă vă întrebați dacă clientul dvs. se așteaptă să oferiți calitate, inovație, durabilitate, disponibilitate etc., răspunsul este da la toate cele de mai sus”, spune Fernandes.

5. Investiție în experiența omnicanal

Un număr tot mai mare de cumpărători folosesc site-uri de cumpărături mobile pentru a căuta produse în timp ce cumpără în magazin.

Realizând potențialul de optimizare a paginilor de produse, comercianții cu amănuntul au început să-și accelereze prezența omnicanal prin investiții în experiența de marcă privată pe raftul digital.

În încercarea de a satisface diferitele preferințe și comportamente de cumpărături ale consumatorilor, mărcile private lucrează pentru o integrare perfectă pe canale, asigurând consecvența disponibilității produselor, prețurilor și promoțiilor pe platformele online, aplicațiile mobile și în magazine. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior

read

newsletter1

newsletter2