Technologies

333

Un indian independent a fost numit în Consiliul de Administrație al grupului Danone

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Grupul alimentar Danone a propus numirea lui Sanjiv Mehta ca membru independent al consiliului său de administrație, anunță European Supermarket Magazine.

Mehta este în prezent CEO și director general al Hindustan Unilever Limited (HUL), un rol pe care îl va părăsi pe 26 iunie 2023.

Numirea, sub rezerva aprobării de către acționarii Danone pe 27 aprilie, va marca reînnoirea completă a consiliului de administrație și o va vedea pe Mehta să se alăture consiliului la 1 iulie 2023.

Sanjiv Mehta, cetățean indian, a deținut mai multe funcții de conducere în finanțe, audit și vânzări la Union Carbide din 1983 până în 1992, înainte de a se alătura grupului Unilever în 1992.

A lucrat aproape 31 de ani la Unilever, cu expertiză în sectorul bunurilor de larg consum și a dobândit cunoștințe în domeniul său în țări din Asia și Orientul Mijlociu. Mehta a fost numit CEO și director general al Hindustan Unilever Limited (HUL) în 2013.

În prezent, este președintele comisar (președinte neexecutiv) al companiei listate PT Unilever Indonesia Ptk și director al companiei necotate Air India Limited.

Anterior, a fost director neexecutiv al Camerei de Comerț și Industrie din Bombay din 2015 până în 2019 și a fost președintele celui mai mare organism industrial din India, Federația Camerelor Indiene de Comerț și Industrie (FICCI) între 2021 și 2022.

Mehta este, de asemenea, membru al Breach Candy Hospital Trust, director al Școlii Indiene de Afaceri și președinte al Vikaasa, o coaliție de companii indiene și multinaționale care ajută la rezolvarea diferitelor probleme de nerezolvat cu care se confruntă India.

„Propunerea de numire a lui Sanjiv Mehta este un alt pas pozitiv înainte pentru Danone și va marca reînnoirea rapidă și completă a consiliului de administrație al Danone”, a declarat Gilles Schnepp, președintele consiliului de administrație al Danone.

„Deține bunuri de larg consum și experiență internațională, ceea ce se va adăuga la expertiza existentă în cadrul echipei noastre diversificate de experți de top din sănătate, bunuri de larg consum, ESG și finanțe. Aș dori să-i mulțumesc pentru angajamentul său și aștept cu nerăbdare să lucrez cu el."

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2