Farm

249

Abordări durabile ale nutriției bovinelor de lapte

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Relația simbiotică dintre vaca de lapte și populația microbiană a rumenului reprezintă piatra de temelie a nutriției rumegătoarelor, afirmă Dr. Sophie Parker-Norman-Head of R&D at Volac International, în preambulul unui studiu privind nutriția durabilă a bovinelor de lapte, publicat de DairyGlobal.

Gestionarea microbionului

Când microbiomul este gestionat bine, putem îmbunătăți cu succes producția de lactate, dar aceasta poate fi oarecum și un act de echilibrare a nutriției. Acest lucru este valabil mai ales pentru nutriția proteinelor la vacile de lapte. Având în vedere accentul crescut asupra reglementărilor de gestionare a azotului, este esențial ca nutriția de precizie a proteinelor să devină norma în raționarea durabilă a laptelui.

Eficiența proteinelor în dietele cu rumegătoare este în jur de 16 - 40%. Nutriționiștii care citesc acest lucru vor găsi cifra 16% dureros de scăzută, în cunoașterea costului ingredientelor proteice. Raționarea slabă a proteinelor poate fi o afacere costisitoare, dar, la fel ca aceasta, are ca rezultat și o creștere a excreției de azot (N).

La un orizont nu prea îndepărtat, există reglementări care intră în vigoare cu privire la gestionarea N în sistemele lactate, cel mai vizibil în Olanda. O dietă cu proteine ​​brute de 18% nu mai trebuie să fie media. Cercetările și aplicațiile practice au arătat că este posibil să se ducă procentul de CP până la 15% fără a compromite performanța.

Modele nutriționale, cum ar fi INRA și CNCPS, permit predicția performanței din dietele cu un procent mai mic de CP și ajută la îmbunătățirea eficienței proteinelor. Pe lângă abordările formulării, există o serie de modalități de a îmbunătăți eficiența proteinelor în producția de lactate. Iată primele 5 abordări pentru îmbunătățirea eficienței proteinelor.

1- Suplimentarea meselor proteice protejate

Mesele proteice protejate există de câțiva ani și au jucat un rol important în maximizarea productivității produselor lactate. În Europa, acestea au intrat recent sub un nou punct de vedere în ceea ce privește sustenabilitatea meselor de soia.

Ca atare, a existat un interes mai mare pentru făina de rapiță (canola) protejată, care poate fi în jurul valorii de dublu față de nivelul proteinei de bypass față de o masă neprotejată. Este posibil ca aceste proteine ​​de bypass să fie un ingredient important în viitorul producției durabile de lactate din Europa.

2- Alimentarea tampon, la păscut

În țările care cresc bine iarba, există adesea o provocare mai mare a eficienței proteinelor și a excreției de N. Iarba conține o mulțime de proteine ​​degradabile din rum (RDP). Această proteină se descompune ușor și, dacă nu este echilibrată cu carbohidrați fermentabili suficienți, sinteza microbiană a proteinelor nu va fi optimă.

Iarba este o sursă importantă de nutriție favorabilă din punct de vedere economic în dietele lactate și utilizarea sa ar trebui să fie maximizată, în special în climă temperată, cu toate acestea ar trebui să se acorde o atenție deosebită alimentării excesive a PDR și a alimentării cu energie fermentabilă.

 3-Aditivi pentru hrana animalelor care lucrează cu microbiomul rumenului

Multe inovații noi în nutriția rumegătoarelor vor proveni probabil din aplicațiile de lucru cu microbiomul rumenei. Pe măsură ce tehnicile analitice devin mai disponibile, lumea nutriției lactate va face progrese către o lucrare mai inteligentă cu microbiota rumenului, afectând nu numai performanța, ci și durabilitatea și sănătatea.

Un domeniu de interes în cadrul acestui subiect se află în uleiurile esențiale. Uleiurile esențiale sunt compuși volatili care au efecte antimicrobiene. Ele pot fi utilizate în amestecuri pentru a reduce activitatea proteolitică din rumen și sunt utilizate ca metodă de echilibrare a rumenului pentru proteine ​​și energie, creșterea proteinelor de bypass și reducerea deșeurilor.

 4-Grăsimile protejate de rumen și utilizarea N

Lucrări recente și interesante de la Universitatea Wageningen au investigat împărțirea energiei și a N la vacile de lapte hrănite cu diete proteice metabolizabile mari sau scăzute. Această lucrare a analizat, de asemenea, interacțiunea substraturilor glucogenice și lipogene postruminale (Nichols și colab. 2018; Nichols și colab. 2019).

Studiul a constatat că energia provenită de la acizi grași de palmă inerți hidrogenați din rumen a îmbunătățit utilizarea N la nivelurile ridicate și scăzute ale proteinelor metabolizabile. Mecanismul din spatele acestui lucru rămâne neclar, însă subliniază că alte ingrediente dietetice pot avea un rol de jucat în metabolismul și eficiența proteinelor.

5-Inoculanți pentru însilozare: o abordare la fermă

În fabricarea silozului, prezența clostridiei și enterobacteriilor în siloz are ca rezultat pierderi de substanță uscată (DM). Adăugarea inoculanților bacteriilor lactice ajută la controlul procesului de fermentare, reducând în mod eficient pierderile de DM.

Capacitatea de a crește mai mult lapte din furajele cultivate acasă va fi importantă în următorii ani. Conservarea proteinelor și a altor substanțe nutritive, prin reducerea pierderilor de DM, plasează inoculanții în siloz ca un „must have” absolut pentru viitorul unei producții lactate durabile.

Nutriția ca știință nu înseamnă doar hrănirea animalului pentru a obține cel mai bun randament. Nutriția rumegătoarelor continuă să avanseze, dezvăluind domeniile emergente în producția durabilă și sănătatea animalelor, care dau naștere la oportunități pentru noi inovații și aplicații.

Nevoia unui control mai bun al N-ului în sistemele lactate se apropie rapid. Acesta aduce cu sine beneficii nu numai pentru mediu, ci și economii de costuri. Am văzut îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește îngrășămintele și gestionarea nămolului în ultimii 10 ani, iar acum este momentul nutriției pentru a face următorul pas către o utilizare durabilă și precisă a proteinelor.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2