Carnea a fost confiscata si distrusa. Investigatiile efectuate au stabilit ca nu au existat persoane care sa fi consumat carne provenita de la animalele diagnosticate cu trichineloza, a declarat purtatorul de cuvant al DSVSA Sibiu, Ioan Pentea. Potrivit autoritatilor, cazul de trichibeloza a aparut pentru ca nu s-au efectuat actiuni de deratizare in gospodariile in cauza, pentru distrugerea principalilor vectori de transmitere a bolii (sobolani, soareci). Tot in acest an, in luna februarie, a mai fost diagnosticat cu trichineloza, in urma analizelor, un porc mistret. In acest an au fost examinati prin examen trichineloscopic 24.161 de porcine sacrificate in abatoarele autorizate, 1.973 porci sacrificati in gospodariile populatiei, 312 mistreti si trei ursi recoltati in campaniile de vanatoare. In judetul Sibiu, din efectivul total de 37.398 de porcine se estimeaza ca vor fi sacrificati in perioada de iarna, pentru consum familiar, circa 12.000 de porci. Pentru a preveni imbolnavirea populatiei consumatoare de carne si preparate derivate, dupa sacrificarea porcilor domestici sau vanat salbatic (mistret, urs) proprietarul sau consumatorul are obligatia sa solicite medicului veterinar examinarea carnii, in special pentru diagnosticul trichinelozei.