Farm

261

Chicken Biobank, soluția pentru diversitatea genomică la păsările de fermă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Celulele de reproducere congelate eclozionate provenite de la găinile surogat vor duce la formarea unei bio-bănci de pui, pentru rasele utilizate în cercetare. Oamenii de știință caută să dezvolte o nouă tehnologie pentru a limita numărul de pui necesari cercetării, prin înghețarea celulelor reproductive și folosirea surogatelor sterile pentru a ecloza rasele necesare, după cum se afirmă într-un material de specialitate publicat de Poultry World.

Evitarea cosangvinității

Metoda, spun oamenii de știință, va permite menținerea diversității genetice care ajută la limitarea riscului de sănătate precară, pentru a nu fi menținută la acele găini create din material congelat.

În acest sens, o echipă de la Institutul Roslin, Scoția, va avea ca scop transferul celulelor stem congelate, de reproducere, de la mulți indivizi dintr-o rasă de pui, în ouă de la puii surogat sterili, de altă rasă. Puii eclozați din ouăle injectate vor arăta ca linia sterilă din rasa transferată va păstra diversitatea genetică.

În acest fel, o biobancă de rase utilizate în cercetare ar contribui la reducerea numărului de pui de cercetare, crescuți în prezent în număr mare în întreaga lume, necesari pentru a menține o populație diversă genetic și pentru a preveni problemele legate de consangvinizare.

În acest sens, Dr. Mike McGrew, de la Institutul Roslin, a declarat: ”Descoperirea unei modalități de a îngheța cu ușurință celulele reproductive aviare și de a aduce înapoi o turmă genetică diversă, va ajuta la conservarea raselor de păsări pe cale de dispariție, la creșterea siguranței alimentare împotriva focarelor de boli și la reducerea numărului de animale folosit în cercetare”.

Captarea diversității genetice

Oamenii de știință vor optimiza modul de înghețare a celulelor reproductive, studiind trei rase de pui utilizate în cercetare. Echipa va urmări apoi să arate că un părinte surogat poate depune ouă care provin de la multe păsări donatoare individuale.

Acest rezultat va determina capacitatea de a capta diversitatea genetică a unui efectiv de pui. Aceasta va valida dezvoltarea biobăncilor pentru efectivele de păsări, în scopuri de cercetare, ceea ce va limita numărul de animale crescute pentru a fi utilizate în acest mod. Metoda ar putea fi folosită și pentru conservarea raselor rare de pui.

Păsările surogat adulte vor avea doar modificări ale celulelor reproductive ale geneticii celulelor transferate și, prin urmare, vor fi în mare parte neafectate, cu excepția că descendenții lor vor fi o rasă diferită de pui.

Noi perspective asupra reproducerii aviare

Proiectele necesită noi perspective asupra reproducerii aviare, care diferă considerabil de speciile de mamifere. Cercetătorii speră să recreeze practicile aplicate în alte specii de cercetare, unde materialele de reproducere sunt înghețate pentru a asigura disponibilitatea viitoare, reducând în același timp numărul de animale utilizate în cercetare, precum și păstrarea geneticii speciei. O astfel de abordare poate evita, de asemenea, modificările genetice aleatorii, care pot apărea în mod natural între generațiile de animale crescute pentru cercetare, care pot duce la animale nesănătoase.

Perspectivele ADN ajută și producătorii de păsări din țările în curs de dezvoltare.

Noile descoperiri despre regiunile virale din ADN-ul găinilor ar putea ajuta productivitatea fermelor mici din țările în curs de dezvoltare. Studiul internațional, condus de oamenii de știință de la Institutul Roslin din Marea Britanie, au făcut câteva descoperiri cheie, despre părți ale codului genetic al puiului derivate din viruși.

Constatările ajută la înțelegerea acestor elemente ale genomului, care sunt rămășițe ale infecțiilor istorice ale subgrupului E (ALVE), cu virusul leucozei aviare. Aceste secțiuni virale ale genomului pot da naștere la molecule dăunătoare, care împiedică creșterea și productivitatea păsărilor. Dar prezența lor poate preveni, de asemenea, virușii asociați să provoace infecții.

În acest scop, oamenii de știință au căutat și analizat ALVE în codul genetic al mai mult de 400 de pui din sate din Etiopia, Nigeria și Irak, găsind un amestec divers de tipuri ALVE într-o gamă largă de păsări, inclusiv 850 de tipuri nevăzute anterior. Acest lucru a triplat numărul de tipuri ALVE documentate și a fost primul studiu care s-a concentrat pe găinile necomerciale.

Înțelegerea rolului fiecărui subgrup E, al virusului leucozei aviare

Studiul ar putea deschide calea pentru cercetări suplimentare, pentru a înțelege rolul fiecărei ALVE în imunitatea împotriva virușilor externi, care ar putea ajuta la gestionarea reproducerii și la îmbunătățirea stării de sănătate a efectivelor din țările cu venituri mici și medii. ”O mai bună înțelegere a efectelor negative sau pozitive ale acestor viruși endogeni poate permite o producție îmbunătățită de carne sau ouă în fermele la scară mică”, spune Dr. Jacqueline Smith.

Comentând cercetările, dr. Jacqueline Smith, de la Institutul Roslin și Centrul pentru Genetica și Sănătatea Zootehniei, a spus: ”O mai bună înțelegere a efectelor negative sau pozitive ale acestor viruși endogeni poate permite o producție îmbunătățită de carne sau ouă în fermele la scară mică, precum cele din țările cu venituri mici și medii”. Cercetarea a fost publicată în Genetics Selection Evolution și a fost finanțată de Centrul pentru genetică și sănătate a animalelor tropicale printr-un premiu BBSRC Impact Accelerator.

Secvența de referință

Într-un studiu separat, dar înrudit, cercetătorii au descris cele 2 ALVE găsite în genomul de referință standard pentru găini, un set de date utilizat de oamenii de știință pentru cercetare. Cercetătorii au descoperit că ALVE-urile din genomul de referință, luate de la un strămoș nedomestrat la puii moderni, nu reflectă amestecul divers de ALVE în ADN-ul găinilor.

De exemplu, unul dintre ALVE-urile din setul de date de referință nu a fost văzut la niciun alt pui. Secvența de referință rămâne vitală pentru comunitatea de cercetare, dar oamenii de știință spun că ar trebui luată în considerare compararea acesteia cu genomul găinilor moderne și pre-domesticite atunci când se efectuează cercetări.

La rândul său, Dr. Andrew Mason, fost manager al Institutului Roslin, acum la Universitatea din York, a declarat: ”În operațiunile comerciale cu păsări de curte, segmentele virale ale genomului pot crește riscul unei sănătăți slabe pentru găini, dar acestea ar putea oferi un beneficiu în turmele mici, unde capacitatea lor de a preveni alți viruși ar putea fi extrem de benefică”. Studiul, publicat în revista Poultry Science, a inclus sprijinul partenerului comercial Hy-Line International din Iowa, Statele Unite.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2