Technologies

279

Civilizația și cârnații Loukanika vin din Grecia Antică

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Atunci când vorbim despre mâncăruri grecești, gândul ne duce mai degrabă la iaurt. Dar, dacă privim prin cărțile de istorie, vom vedea că, încă din antichitate, în Elada s-au mâncat cârnați și, pare-se, tot acolo au fost inventați! Asta, pentru că, într-o anumită formă, cârnații au fost mâncați în Grecia din cele mai vechi timpuri, susțin istoricii culinari care au publicat un amplu material pe această temă, pe site-ul GreekBoston.com.

Originea, în Sparta

De exemplu, spartanii antici fabricau și mâncau o formă de cârnați numită ”melas zomos”, nume care este tradus direct ca însemnând ”bulion negru”, ceea ce ne duce cu gândul la sângerete. Deși spartanii au mâncat acest fel de mâncare aproape zilnic, restul Greciei Antice a respins acest produs. Însă, cârnați grecești au parcurs mult timp de atunci. Iată câteva informații suplimentare despre loukanika, foarte populari acum în Grecia și în întreaga lume.

Deși cuvântul ”loukanika” poate fi găsit în regiunea Lucanio din Italia, rețeta în sine este foarte mult o creație greacă. De asemenea, este interesant de menționat faptul că și cuvântul ”cârnat” este derivat de fapt dintr-un cuvânt pe care latinescul și greaca îl numesc Isica, și care se referă la un fel de mâncare asemănător cu chifteaua de dimensiunile unui hamburger de mai târziu, care a fost mâncat, atât în ​​Grecia Antică, cât și în Roma Antică.

Iar, mâncarea cunoscută sub denumirea de ”salam”, deși este asociată cu Italia, își are rădăcinile tot în Grecia antică și indică minele de sare de pe o insulă greacă din Golful Sardonic. Și, undeva, în mijlocul acestei lungi istorii a cârnaților și a mâncărurilor care seamănă cu cârnații, s-a născut rețeta pentru loukanika.

Mod de preparare a unei cantități de 2,5 kg

Pregătiți primele condimente (sare și zahăr) pentru carne, apoi diferitele ingrediente pentru amestecul de condimente (semințe de in ușor zdrobite și amestecate cu pesmet), adăugați lichidele după gust (vin și oțet), și lăsați la frigider să se așeze.

Tăiați carnea în cuburi mai mici de 2,5 cm, îndepărtați pielițele, oasele mici, (dacă există), puneți sare, zahăr și sare roz, de întărire, până când toate bucățile sunt bine acoperite și refrigerați umplutura timp de 30-45 de minute.

Luați carnea refrigerată din congelator, măcinati grosier, folosind cea mai mare matriță / grilă a mașinii de tocat carne (dacă doriți cârnați mai netezi, măcinați de două ori sau folosiți o matriță/grilă medie), adăugați condimentele amestecate și lichidele refrigerate și combinați/frământați cu mâinile, până când sunt bine amestecate și uniforme timp de câteva minute.

Luați o porție mică de carne din lot, prăjiți cu puțin ulei de măsline într-o tigaie, gustați și ajustați în funcție de gustul dumneavoastră cu unele condimente. Dacă este necesar, transferați într-un vas mare, acoperiți bine cu folie de plastic și/sau hârtie cerată și lăsați să stea la frigider peste noapte timp de 12 ore sau până la 24 de ore maxim.

Spălați părțile metalice ale mașinii de tocat carne de umplutura de cârnați, uscați bine și refrigerați din nou, pentru a fi utilizate a doua zi. În următoarea zi, clătiți sarea din intestinul de porc, apoi înmuiați în apă caldă timp de 15-20 de minute. Umpleți mațele și apoi răsuciți fiecare lungime de 1 metru în 5-6 verigi care măsoară aproximativ 15-20 cm fiecare. Înțepați bulele de aer cu un ac sterilizat și așezați toate cele 3 lungimi răsucite pe un suport în frigider sau agățați într-o pivniță rece (5 C-8 C), timp de 24 de ore sau până la 48 de ore a căpăta o oarecare astringență.

Păstrați cârnații proaspeți la frigider timp de 2-3 zile sau congelați în pungi de congelare etanșe, timp de câteva luni. Pregătiți cârnații într-o tigaie cu puțin ulei de măsline sau periați cu ulei de măsline și coaceți la cuptorul încins la 200 C, timp de 20-25 de minute. Serviți ca atare sau cu pâine. Puteți felia, adăugând câteva ierburi proaspete și felii de lămâie.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2