Farm

261

Cum se aleg protocoalele de vaccinare?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

S-ar putea spune că biosecuritatea în avicultură și vaccinarea merg mână în mână, alături de cunoștințele de producție, susține Ken Randall, specialist în creșterea păsărilor, într-un studiu publicat de Poultry World.

Pentru un bun randament, este esențial ca ”stocul părinte” să ajungă la locul de ouat, după ce a fost vaccinat corect împotriva tuturor bolilor necesare, în conformitate cu instrucțiunile de vaccinare și cu nivelurile de titru conform reglementărilor stipulate. În mod natural, păsările ar trebui să aibă, de asemenea, greutatea corectă, cu cel mai mare nivel de uniformitate și o bună conformație.

Eficiența vaccinului este esențială în producția de păsări de curte

Protocoalele de vaccinare vor varia în funcție de tipul de pasăre: pui de crescătorie pentru pui de carne sau ouă comerciale, și tipul de vaccin: virus viu sau intramuscular pe bază de ulei. Programul exact care trebuie urmat trebuie elaborat pe baza propriilor cunoștințe și experiență de producție împreună cu medicul veterinar al companiei.

Acest lucru ar trebui să se bazeze pe ceea ce se potrivește cel mai bine tipului de climat de producție, precum și pe abilitățile de management disponibile. Câțiva indivizi cu experiență care cunosc zona bine ar trebui să li se ceară opiniile, deoarece aceasta va oferi informații suplimentare valoroase.

Clima poate juca, de asemenea, un rol în a decide cea mai bună cale pentru a obține rezultatul ideal: perfecțiunea. Tipuri de locuințe, densități de stocare, greutăți ale păsărilor în vremea de vârf caldă sau caldă, precum și nivelurile de umiditate pe tot parcursul ciclului. De asemenea, trebuie luată în considerare dacă locuința este un mediu controlat sau un tip deschis de locuințe.

Soluții de alimentare

Programul utilizat ar trebui să ofere crescătorilor părinți cele mai bune niveluri de titru posibile. Acest lucru va asigura că descendenții lor primesc cantitatea corectă de anticorpi. Pe măsură ce se maturizează și își primesc vaccinările, acest lucru le va oferi o imunitate adecvată pentru a putea depăși orice provocări pe care le pot întâmpina în timpul ciclului lor de viață.

O inovație destul de recentă pentru îmbunătățirea eficienței vaccinării - mai ales de la interzicerea utilizării antibioticelor terapeutice - este utilizarea de soluții în furaje. Vaccinarea ajută la prevenirea bolilor prin stimularea sistemului imunitar al puilor pentru a produce anticorpi.

Deși relativ noi și axate pe includerea beta-glucanilor care modulează sistemul imunitar, soluțiile de alimentare pregătesc sistemul imunitar pentru un răspuns la imunizare, care la rândul său va crește eficiența vaccinării la pasăre.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2