News

213

Eurocommerce salută noua strategie alimentară F2F

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Referindu-se la noua strategie alimentară anunțată de Comisia Europeană pentru întreaga Uniune, fapt care va modifica substanțial peisajul întregului lanț alimentar, Eurocommerce a emis un comunicat în care Directorul Executiv Christian Versueren, afirmă:

„De-a lungul lunilor de criză COVID, comercianții cu amănuntul și angrosiștii și-au dovedit rolul esențial în furnizarea de produse esențiale zilnice către 500 de milioane de europeni. Criza a arătat, de asemenea, cât de importantă a fost cooperarea dintre toți actorii lanțului în realizarea acestui lucru. Fie ca această cooperare de-a lungul lanțului de aprovizionare să continue în realizarea acestei strategii ambițioase pentru fermă.

Europa are cel mai bogat și mai divers sector agroalimentar din lume. Toți actorii trebuie să se bazeze pe acest lucru, cu sprijinul unei piețe unice vibrante, pentru a se asigura că consumatorii au ales alegerea pe care o doresc, produsă într-un mod durabil. "

Sectorul de vânzare cu amănuntul și cu ridicata a căutat de mulți ani cooperarea în lanțul de aprovizionare pentru a crea un sistem alimentar mai durabil, astfel încât consumatorii să poată găsi produsele potrivite în magazine, iar fermierii să poată beneficia de vânzarea unor produse durabile și de înaltă calitate. Comisia identifică în mod corect consumatorii și alegerile lor ca punct de plecare pentru strategie. Criza de sănătate actuală a accelerat cererea de alimente sănătoase și durabile și ne așteptăm ca aceasta să continue în viitor.

Strategia de la fermă la furcă va crea un cadru important pentru numeroasele inițiative voluntare promovate de sectorul nostru. Comercianții cu amănuntul și angrosiștii pot ajuta produsele sustenabile să se îndepărteze de nișă către piețele de masă.

Aceștia se angajează puternic în crearea transparenței, promovarea dietelor sănătoase prin informarea consumatorilor, reformularea, promovarea produselor ecologice și abordarea risipei alimentare. Ca răspuns la cererea deja puternică a clienților, mulți sprijină în mod direct fermierii locali care întreprind aceste schimbări.

Pentru a consolida piața unică a UE și a oferi claritate și simplitate tuturor actorilor din sectorul alimentar, ne așteptăm ca strategia să ofere o abordare mai armonizată și bazată pe știință, care lipsește în prezent în domenii precum etichetarea front-pack, etichetarea originii, deșeuri management, donații de alimente, pentru a numi doar câteva. Gata, și cu un dialog strâns cu principalii părți interesate din UE în lucrul la inițiativele legislative, Europa va putea campiona standardele de sustenabilitate în lanțul alimentar la nivel internațional.

Pentru a facilita asumarea angajamentelor de sustenabilitate, așteptăm cu nerăbdare să avem îndrumări ulterioare și mai precise ale legii concurenței privind cooperarea, în curs de revizuire. Considerăm o mai bună cooperare între fermieri, deja permisă în conformitate cu normele concurenței, ca un mijloc de a ajuta la consolidarea poziției lor în lanț și de a-i încuraja să utilizeze mai mult aceste aranjamente pentru înființarea organizațiilor de producători. În continuare, vedem nevoia de sprijin pentru a contribui la accelerarea tranziției durabilității pe întregul lanț de aprovizionare, ca parte importantă a strategiei de recuperare a UE.

În concluzie, Verschueren a adăugat:

„Ne confruntăm cu un viitor dificil pentru toată lumea și avem nevoie de aceeași solidaritate și cooperare în lanțul de aprovizionare pe care l-am văzut în timpul crizei COVID. Ne dorim ca strategia fermei să fie cu furculiță, care să echipeze întregul lanț de aprovizionare pentru a profita de oportunitățile tranziției durabilității. ”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2