199
Potrivit ultimei analize publicată de Eurostat, în martie 2020, abatoarele UE au produs 2,0 milioane de tone de carne de porc (în greutate carcasă) și 0,6 milioane de tone de carne de bovine.
Față de martie 2019, aceste cifre lunare reprezintă o creștere de 3,3% a producției de carne de porc și o scădere mică de -0,4% la carnea de bovine.
Aceste cifre sugerează că producția acestor carne în UE nu a fost imediat afectată de măsurile de izolare pentru pandemia COVID-19 care a început să fie aplicată în cursul lunii martie 2020.
Stabilitatea aparentă în producția de carne de bovine cuprinde evoluția contrastantă a sacrificării viței (-4,3% mai mică în martie 2020 față de martie 2019) și a vacilor (-5,7%) cu cea a taurilor și a taurilor (+ 4,5%).
În cazul vițeilor și a taurilor și a taurilor, nivelurile de producție sacrificate în martie 2020 au fost apropiate de cele din martie 2018. Trebuie menționat că vițeii și vacile provin din ferme de lapte, în timp ce taurii și taurii sunt crescuți doar pentru carnea lor.
Cifrele UE reflectă evoluțiile din fiecare dintre statele membre. Producția de carne de porc din martie 2020 a fost mai mare decât cea din martie 2019 într-un număr de state membre producătoare-cheie; acestea includ Spania (+ 12,7%), Olanda (+ 6,1%), Germania (+ 3,9%), Franța (+ 1,4%) și Polonia (+ 1,3%).
Declinul general al cantității de carne de la vaci la nivelul UE, în perioada martie 2020 - martie 2019, a fost determinat de căderile din Italia (-1.5%), Polonia (-10.7%) și Germania (-6.5%), care mai mult decât a compensat creșterile din Franța (+ 1,1%) și Olanda (+ 19,8%).
Declinul general al cantității de carne de la vițe la nivelul UE a fost determinat în principal din căderile din Italia (-10,9%), Olanda (-8,0%), Belgia (-7,3%) și Franța (5,5%). Declinurile considerabile din Italia reflectă în mare măsură restructurarea continuă a sectorului de bovine.