Technologies

238

FrieslandCampina introduce etichete din materiale reciclabile

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit DairyReporter, FrieslandCampina a introdus etichete durabile pentru iaurt și cupe cu brânză proaspătă și smântână.

În prezent, produsele care adoptă noua inovație sunt iaurtul și cupele cu caș moale de la mărcile Campina, Optimel și Mona (450g și 500g).

Soluția dezvoltată de departamentul de cercetare și dezvoltare al cooperativei olandeze are ca rezultat reciclarea a peste 400.000 de kilograme de cupe. În urma introducerii recente a sticlelor PET 100% reciclate, FrieslandCampina a spus că acesta este următorul pas către ambalarea circulară.

Anterior, cupele nu puteau fi reciclate în ansamblu, deoarece în timpul procesului de sortare a deșeurilor, mașinile nu recunoșteau eticheta din jurul cupelor ca fiind reciclabilă.

Patrick van Baal, director global de dezvoltare a ambalajelor la FrieslandCampina, a declarat: „Acum am găsit o soluție pentru acest lucru. Cu noile etichete din jurul iaurtului și cupelor de caș moale, ne asigurăm că aceste pachete sunt recunoscute și sortate corect pentru reciclare în procesele de reciclare existente și nu ajung în fluxul de deșeuri reziduale pentru recuperarea energiei. Cupele pot fi acum reciclate pentru noi aplicații. ”

Unul dintre obiectivele programului FrieslandCampina Hourishing a planet better Sustainability este de a face ambalaje mai bune, care să fie 100% circulare și neutre în CO2, reducând în același timp cantitatea de material de ambalare.

Van Baal a spus: „Pentru FrieslandCampina, fabricarea peste 400.000 de kilograme de cupe reciclabile contribuie în mod clar la realizarea întregului portofoliu de ambalaje reutilizabile și / sau reciclabile în anul 2025.”

El a adăugat că noile etichete din plastic asigură că cupele pot fi mai bine sortate pentru reciclare. „După ce cupele au fost aruncate, ele merg la un centru de sortare”, a explicat van Baal.

"Un astfel de centru sortează toate tipurile diferite de materiale pentru reciclare, cum ar fi cutii, sticle și cutii de băuturi. Sortarea se face prin mașini, iar manșoanele care se puneau în jurul cupelor făceau cupele" invizibile "pentru mașini.

Prin urmare, cupele au ajuns în fluxul de deșeuri reziduale pentru recuperarea energiei. Noile manșoane asigură faptul că mașinile recunosc cupele, astfel încât să poată fi reciclate. Aici rămâne important ca folia de aluminiu să fie complet îndepărtată din cupe pentru a ajuta la proces."

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2