Farm

371

Noi cercetări privind contaminarea cu PPA în fabricile de furaje

autor

MeetMilk.ro

distribuie

PigProgress notează că Dr. Megan Niederwerder, director asociat al Centrului de Informare pentru Sănătatea Porcinelor din Iowa, a primit un grant de 4 ani de la guvernul federal al SUA pentru a studia susceptibilitatea ingredientelor din hrana din soia la contaminarea cu virusul PPA.

Soia ca panaceu

S-a stabilit deja, a declarat Niederwerder, că boabele de soia și produsele din soia, cum ar fi făina, par să „stabilizeze” nu numai PPA, ci și alți viruȘIi, cum ar fi diareea epidemică porcină, Senecavirusul și virusul care provoacă febra aftoasă.

Într-adevăr, boabele de soia sunt chiar mai bune decât diferitele tipuri de medii de laborator în ceea ce privește capacitatea lor de a menține virușii intacți.

Niederwerder și colegii ei presupun că acest lucru se datorează conținutului de proteine și/sau umiditate al boabelor.

2 părți de studiat

Prima parte a studiului va implica munca la Plum Island Animal Disease Center din New York. O echipă de acolo va determina cât timp persistă virusul PPA atât în făina organică de soia, cât și în prăjitura cu ulei de soia, deoarece acestea sunt 2 dintre cele mai comune ingrediente pentru furaje cu soia pe care SUA le importă din țările cu PPA.

O altă parte a studiului va implica evaluarea diferitelor metodologii de detectare a contaminării cu PPA în ingredientele furajelor, pentru a înțelege mai bine modul în care guvernele și industria ar putea monitoriza răspândirea virusului în furaje.

Desigur, Niederwerder observă că prevenirea contaminării furajelor este critică. Producătorii de hrană pentru animale și producătorii de porci ar trebui să urmeze liniile directoare existente cu privire la timpii și temperaturile de păstrare recomandate pentru produsele din hrana din soia.

Noi cercetări în Europa

După cum a raportat Pig Progress în noiembrie, noi cercetări sunt în curs de desfășurare în UE, susținute de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Cercetătorii din Germania și Suedia investighează stabilitatea virusurilor PPA în diferite hrană pentru animale și materiale de așternut în condiții practice de depozitare.

Aceasta se bazează pe cercetări care au confirmat că, odată ce virusul PPA intră în mediul fabricii de furaje, acesta devine larg răspândit și circulația oamenilor poate contribui semnificativ la răspândirea virusului într-un mediu de fabrică de furaje.

Decontaminarea fabricii de furaje

Cu toate acestea, cum să eliminați virusul PPA din fabricile de furaje contaminate este o întrebare importantă. Același lucru este valabil și pentru eliminarea virusului ASF din coșurile de furaje din fermele din țările în care se găsește PPA.

Dr. Chad Paulk și colegii săi de la Universitatea de Stat din Kansas examinează în prezent decontaminarea chimică a fabricilor de furaje.

Ei au descoperit că formaldehida este eficientă ca parte a unei etape de curățare, mai degrabă decât să o folosească pe tot parcursul procesului de fabricare a furajelor, dar nu sunt încă siguri dacă este complet eficientă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2