Farm

307

O abordare multiplă a nutriției purceilor nou-născuți

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Hrănirea purceilor tineri începe cu scroafa și este apoi urmată de 2 săptămâni cruciale: săptămâna după naștere și săptămâna după înțărcare. O abordare cu mai multe fațete poate avea un impact pozitiv asupra creșterii purcelușilor, a imunității lor și, în cele din urmă, asupra profitabilității fermei.

Este necesar un sprijin nutrițional

La scurt timp după naștere, creșterea relativă a tânărului purcel este extinsă, în comparație cu fazele ulterioare ale vieții. Cu un număr din ce în ce mai mare de scroafe cu prolificitate ridicată în producție, la nivel global, precum și cu creșteri ale potențialului de creștere genetică pentru porcine în general, astăzi, mai mult ca oricând, există presiuni asupra producătorilor pentru a optimiza dezvoltarea purceilor.

Primele săptămâni în afara uterului sunt critice, dar creșterea purceilor începe atunci când fluxul nutrițional este asimilat de la mama sa în uter. Singura influență nutrițională în această primă etapă a vieții este prin hrănirea scroafelor. Purcelul și scroafa sunt conectate timp de 115 zile în timpul gestației, deci este logic să ne gândim că o scroafă sănătoasă este mai probabil să nască purcei sănătoși.

În ultimele câteva săptămâni de gestație, fătul crește exponențial. Acest lucru necesită o mulțime de proteine ​​și energie din scroafă, care provine din propriul aport nutritiv. Prin urmare, este necesar un sprijin nutrițional suplimentar pentru un ultim trimestru de succes și, de asemenea, direct în urma procesului de naștere. Cercetările arată că această nutriție suplimentară este esențială pentru a oferi purcelului cel mai bun început în viață.

Săptămânile critice

Există două săptămâni cruciale în viața unui purcel: săptămâna după naștere și săptămâna după înțărcare. După naștere, aportul de substanțe esențiale imunitare, de energie și lichide din colostrul scroafei este vital. La câteva ore după naștere, compoziția microbiotei intestinale a purcelușului începe să evolueze, astfel încât influența nutrițională la nivel intestinal cât mai curând posibil după naștere poate schimba jocul.

În săptămâna de după înțărcare, echilibrul stabilit în intestinele purcelușului este deranjat brusc de schimbările în dieta și mediul său. Acest timp necesită hrănire de precizie cu nutriție echilibrată pentru a menține sănătatea și a îmbunătăți eficiența pentru a preveni provocări precum consumul redus de hrană, incidența diareei, creșterea redusă și creșterea neuniformă.

Se fac din ce în ce mai multe studii pentru a clarifica importanța nutriției timpurii de la gestație până la naștere și primele săptămâni după înțărcare, deoarece purcelul trebuie să obțină profit economic după sacrificare. Sunt necesare cunoștințe aprofundate despre compoziția microbiotei intestinale, diversitatea și activitatea acesteia pentru a crește animale sănătoase pentru hrană durabilă. Dar știm destul despre dezvoltarea tractului gastro-intestinal și activitatea acestuia de-a lungul vieții unui purceluș pentru a optimiza cu adevărat sănătatea și funcția intestinului?

Un singur tract digestiv, multiple cauze și soluții

Ce este sănătatea intestinului? Aceasta este o întrebare la care se poate răspunde în mai multe moduri. Pe de o parte, este scorul fecal, aspectul purceilor în țarc, utilizarea produselor farmaceutice sau biomarkerii măsurați în salivă, urină și/sau fecale.

Acestea sunt doar câteva dintre măsurătorile cantitative și calitative care pot ajuta producătorii, medicii veterinari și industria largă să înțeleagă mai bine creșterea, dezvoltarea și activitatea tractului digestiv. Cu toate acestea, există trei funcții cheie importante ale intestinului care sunt comune la toți porcii:

1. Digestia nutrienților pentru a trăi, a crește și a supraviețui;

2. Funcția de barieră, pentru protejarea și alimentarea gazdei și

3. Semnalul de comunicare de la intestin la creier.

Nu există o singură abordare anume pentru a optimiza aceste funcții cheie. Pe lângă provocările legate de management, genetică și sănătate, una dintre cele mai importante căi de influență este prin nutriție.

Soluții prin nutriție

Înainte de a construi orice plan de nutriție pentru purceii tineri, este important să se determine situația de la fermă: care este scopul alimentării finale, faza vieții purcelușului și starea sa de sănătate și care sunt constrângerile economice ale fermei. Aceste considerații variază, motiv pentru care nu există o singură soluție care să se potrivească fiecărei ferme. Există patru piloni fundamentali care trebuie luați în considerare în nutriție:

1. Fundație - dacă nu există bază, nu există spațiu pentru a crește.

2. Structura - dimensiunea și forma contează.

3. Întărire - planul fermierului este la fel de puternic ca cea mai slabă verigă.

4. Precizie - totul este în detalii.

Sunt companii care au în portofoliu produse care se potrivesc tuturor celor 4 piloni ca contribuitori la nutriția echilibrată și necesară de care purcelul are nevoie. De exemplu, metionina face parte din fundamentul oricărui program de nutriție.

Suplimentul alimentar Alimet este o sursă lichidă de metionină capabilă să satisfacă aportul de aminoacizi ca parte a nutriției proteinelor. Compus din analogul hidroxi al metioninei (HMTBa), acest aditiv pentru hrana animalelor are o structură moleculară unică care are efecte benefice nu numai ca aminoacizi, ci și ca sursă de acid organic în dietă.

Structura dietei

În ceea ce privește structura dietei, urmele de minerale chelate Mintrex ar trebui să fie noul standard în nutriția animalelor tinere. Dezvoltarea intestinului, activitatea și imunitatea sunt influențate de urme de minerale esențiale, așa că pr este esențială evitarea unei surse minerale foarte absorbabile.

Bis-chelații, precum cei din Mintrex, leagă mineralul - zinc, cupru sau mangan - cu HMTBa creând o moleculă neutră care este mai puțin probabil să interacționeze cu antagoniștii din intestin. Această neutralitate permite stabilitatea pe tot tractul intestinal, astfel încât mineralul să poată fi livrat la locul adecvat de absorbție și să fie utilizat mai eficient de către animal.

Pentru a ajuta la întărirea tractului gastro-intestinal la purceii tineri există, de asemenea, aditivul pentru hrană Provenia, un acid benzoic protejat unic. Cu efectul antibacterian bine demonstrat pe care acidul benzoic îl asigură în stomac, este acum posibil să prelungim acest efect mult în tractul intestinal sub această formă acoperită. Prin eliberarea lentă și controlată a acidului benzoic liber activ, sarcina și activitatea microbiană pot fi optimizate pentru digestia nutrienților.

Precizia

În cele din urmă, precizia. Cu proteaza din linia de aditivi furajeri Cibenza, intestinul purcelușului poate fi susținut prin eliberarea substanțelor nutritive ascunse și prin curățarea factorilor anti-nutriționali. Cu această protează, studiile au demonstrat o digestibilitate îmbunătățită a proteinelor din sursele de proteine ​​mai puțin digerabile.

Acest produs stabil la căldură poate, de asemenea, descompune factorii anti-nutriționali din materiile prime din dietă. Ambele acțiuni reduc sarcina negativă care intră în procesul digestiv, făcând mai multă energie disponibilă în alte scopuri și sporind eficiența creșterii.

Scroafelor le plac furajele aromate

Cercetătorii din China și-au propus să evalueze efectul furajelor aromate asupra performanței reproductive și a microbiotei fecale a scroafelor în timpul gestației târzii și alăptării. A fost evident un efect global pozitiv asupra consumului de hrană al scroafelor și al performanței purceilor.

O creștere a aportului de hrană pentru scroafele care alăptează ar putea fi benefică atât pentru starea maternă, cât și pentru creșterea porcilor de pepinieră. Aromele pentru hrana animalelor, ca amelioratori ai gustului și atrăgătorii pentru hrana animalelor, au fost utilizate pe scară largă în dietele de porci de pepinieră încă din anii 1960. Cu toate acestea, potrivit cercetătorilor acestui studiu, efectul adăugării de aromă asupra performanței scroafelor nu a fost bine cunoscut.

Rolul microbiotei intestinale

Mai mult, microbiota intestinală suferă o schimbare în timpul sarcinii și alăptării, despre care se crede că ar putea fi transmise fătului în curs de dezvoltare sau purceilor nou-născuți prin placentă sau lapte matern, indicând faptul că microbiota intestinală a scroafelor joacă un rol important atât în ​​performanța porci materni și descendenți.

Există, totuși, date limitate cu privire la efectul aromei dietetice asupra microbiotei intestinale, deși echipa a emis ipoteza că suplimentarea aromelor în timpul perioadelor de gestație și lactație târzie ar îmbunătăți performanța reproductivă îmbunătățind aportul de hrană și reglând microbiota intestinală a scroafelor.

Acțiunea furajelor aromate

În acest studiu, 20 de scroafe sănătoase din rasa Yorkshire au fost însămânțate artificial cu material seminal de la mistreți Landrace și au fost hrăniți cu o dietă bazală de soia, fie nesuplimentată, fie completată cu 1g de aromă / kg dietă (aromă de lapte) din ziua 90 de gestație până la 25 de zile după naștere.

Scroafele au fost hrănite de două ori pe zi în timpul gestației, cu un total de 2,7 kg / zi dieta gestațională și de 3 ori pe zi în timpul alăptării, cu un total de 1,5 kg / zi dieta lactațională în ziua 1 și 2,5 kg / zi în ziua 2, hrănite cu 0,5 kg mai mult furaj în fiecare zi din ziua 3 până în ziua 7, apoi ad libitum din ziua 8 până la 25. Purceii au fost înțărcați și s-au analizat performanța reproductivă și microbiota fecală a scroafelor.

Performanța scroafelor și purceilor

A existat o tendință de creștere a consumului mediu zilnic de hrănire a scroafelor cu adăugarea de aromă în dietele materne. Mai mult decât atât, comparativ cu grupul martor, suplimentarea aromelor în dietele materne a crescut greutatea litierei de înțărcare, creșterea în greutate a așternutului, greutatea corporală de înțărcare și creșterea medie zilnică a purceilor.

Grosimea grăsimii din spate și dimensiunea așternutului nu au fost afectate de suplimentarea aromelor. Suplimentarea cu aromă a crescut semnificativ abundența Phascolarctobacterium, dar a scăzut semnificativ genurile Terrisporobacter, Alloprevotella, Clostridium sensu stricto 1 și Escherichia-shigella.

Phascolarctobacterum a fost corelat pozitiv cu aportul zilnic mediu de hrănire a scroafelor, creșterea în greutate a așternutului și creșterea medie zilnică a purceilor. În schimb, Clostridium sensu stricto 1 și Lachnospiraceae neclasificate au fost corelate negativ cu creșterea în greutate a așternutului și creșterea medie zilnică a purceilor.

Luate împreună, suplimentarea cu aromă dietetică a îmbunătățit reproducerea performanța conductivă a scroafelor, care a fost asociată cu microbiota benefică îmbunătățită și scăderea bacteriilor potențial patogene în tractul gastro-intestinal al scroafelor.

(Cf. Science Direct, Researchers Renjie Wang, Yuchen Yang, Zhaolai Dai, Zhenlong Wu, Defa Li (State Key Laboratory of Animal Nutrition, China Agricultural University), Ning Liub (Department of Nutrition and Health, China Agricultural University), Yan Lei, Jirong Lyu (DadHank Biotechnology Corporation), In Ho Kim (Department of Animal Resource & Science, Dankook University) and Ju Li (Henan Yinfa Animal Husbandry).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2