Technologies

299

Smithfield România reduce preventiv activitatea abatorului Freidorf

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Smithfield România informează prin intermediul unui comunicat că a decis voluntar și preventiv reducerea temporară a activității în punctul de lucru – divizia carne proaspătă Freidorf din Timișoara.

Decizia a fost luată voluntar și preventiv de către companie și vine ca urmare a implementării unui program de testare a personalului operațional pentru depistarea precoce a posibilelor infectări cu noul coronavirus. Aceasta este o măsură suplimentară luată pentru siguranța și sănătatea angajaților.

Toți angajații vor fi remunerați integral în această perioadă

Încă de la declanșarea pandemiei, Smithfield România a implementat, conform recomandărilor autorităților de sănătate publică, un amplu program, protocoale și măsuri de protecție și se conformează 100% reglementărilor legale. Suntem în permanent dialog cu autoritățile, ne consultăm cu medici epidemiologi și infecționiști și depunem toate eforturile ce se impun în această situație.

Compania a implementat un plan de prevenție care include măsuri specifice de distanțare socială, dezinfectare riguroasă și obligativitatea purtării echipamentelor de protecție.

Printre măsurile luate, menționăm;

  • implementarea unor măsuri stricte de distanțare socială, reorganizarea rutelor de transport și a orelor de sosire, pentru a preveni aglomerarea parcărilor precum si reorganizarea zonelor de producție și a planului de folosire a cantinei;
  • instituirea regimului de lucru în sistem de telemuncă, acolo unde activitatea o permite;
  • igienizarea suplimentară a spațiilor și a mijloacelor de transport;
  • amplasarea unor noi stații de dezinfecție accesibile întregului personal;
  • oferirea de consumabile și echipamente de protecție individuale tuturor angajaților, pentru uz la locul de muncă, dar și acasă;
  • toți angajații și colaboratorii trebuie să poarte protecție facială/mască, care să acopere nasul și gura, pe întreaga durată a zilei de lucru, în cadrul companiei și pe durata transportului la/de la serviciu;
  • monitorizarea zilnică a temperaturii tuturor angajaților la intrarea în companie și completarea formularelor de screening a stării de sănătate;
  • limitarea accesului terților în companie la strictul necesar;
  • informări zilnice ale angajaților cu privire la măsurile de prevenție, prin sistemul de ecrane amplasat în spațiile comune, prin intermediul flyerelor și afișelor și organizarea de sesiuni de instruire tematice.

Toate aceste măsuri implementate de la declararea pandemiei vin în completarea regulilor de igienă specifice domeniului nostru de activitate și a măsurilor HACCP implementate la nivel de companie, care reprezintă standardul în industria de profil.

Totodată, dorim de asemena să specificăm că COVID-19 este o boală respiratorie, și până acum NU există nicio dovadă că virusul se poate transmite prin ingerarea de alimente, conform studiului publicat de Organizația mondială a sănătății (who.com) sau de Centrul european pentru prevenția și controlul bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en). Deși este un virus cu transmitere extrem de rapidă, ruta de infectare rămâne cea de la persoană la persoană.

Compania subliniază importanța măsurilor individuale de protecție care trebuie urmate, inclusiv după orele de program, pentru a asigura eficiența luptei contra acestei pandemii, încurajând atât angajații, cât și publicul larg, să urmeze cu strictețe recomandările autorităților de sănătate publică.

Despre Smithfield România

Începând cu anul 2004, Smithfield România a dezvoltat un model de afacere integrată, în urma investițiilor de peste 600 milioane USD.

În cadrul Smithfield România, funcționează în sistem integrat Divizia Ferme, Divizia Carne Proaspătă și Elit.

Principala noastră preocupare este de a oferi produse sigure, de calitate superioară, care să satisfacă până și cei mai exigenți clienți. Astfel, la nivelul tuturor diviziilor Smithfield România, sunt implementate cu succes mai multe Sisteme de management al calităţii (ISO 9001:2015), Siguranţei Alimentelor (ISO 22000:2005), Standardul global de siguranță alimentară (BRC versiunea 7:2015) precum și Standardul Internațional (IFS).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2